“Μόνο με έργο θα πάμε μπροστά”, λέει ο Κυριάκος Κοντάκης

Από τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΟΝΤΑΚΗ
Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Ανατολικής Αττικής…

“Αν και βρισκόμαστε ακόμα τρεις μήνες περίπου πριν από τις Περιφερειακές Εκλογές, στις τοπικές κοινωνίες, ανάμεσα στους πολίτες και ιδιαίτερα ανάμεσα στους υποψηφίους των περιφερειακών παρατάξεων, γίνεται πολύς λόγος για τα έργα που χρειάζεται η Περιφέρειά μας αλλά και για το έργο που υποστηρίζει ότι έχει κάνει η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας.

Μιλώντας με πολίτες κάθε ηλικίας και κομματικής προέλευσης, σε κάθε πόλη της Ανατολικής Αττικής, για θέματα που τους αφορούν στην καθημερινότητά τους, με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς κανένα φανατισμό, μου περιγράφουν μια καθημερινότητα δύσκολη και μια καθημερινότητα που δεν έχουν λυθεί κάποια σημαντικά θέματα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ταυτόχρονα, επειδή συνήθως οι αριθμοί λένε την αλήθεια και αν θελήσουμε να κάνουμε μια απλή και σύντομη καταγραφή του έργου που έγινε από τον Γιάννη Σγουρό κατά τη διάρκεια της θητείας του μέχρι το 2014, θα διαπιστώσουμε ότι το παραχθέν έργο και ο απολογισμός της σημερινής Περιφερειάρχη κυρίας Δούρου δεν μπορεί να συγκριθεί συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα, στη θητεία του Γιάννη Σγουρού -και χωρίς να καταγράφουμε το συνολικό του έργο- έγιναν συνοπτικά τα εξής: Παιδικοί Σταθμοί (121 εκατ. ευρώ), υποδομές εκπαίδευσης (179 εκατ. ευρώ), έργα ανάπλασης (118 εκατ. ευρώ), αθλητικές υποδομές (148 εκατ. ευρώ), αντιπλημμυρικά έργα (370 εκατ. ευρώ) και έργα οδοποιίας (455 εκατ ευρώ).

Και όλα αυτά με πλεόνασμα το 2014 άνω των 300 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Περιφέρειας!

Με βάση τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι η διοίκηση Δούρου έχει περάσει κάτω από τον πήχη των στόχων που θα έπρεπε να υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής, και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

Αν αναλογιστούμε και τη χαμηλή απορροφητικότατα σε προγράμματα ΕΣΠΑ, είναι ολοκάθαρο ότι δεν παράχθηκε το έργο που έπρεπε.
Επομένως είναι αναγκαία -όσο ποτέ άλλοτε- έργα υποδομής, μικρά και μεγάλα, σε κάθε γωνιά της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής.

Οι γειτονιές μας, οι πόλεις μας, ευρύτερα οι τοπικές κοινωνίες, έχουν ανάγκη αποφασισμένους ανθρώπους, έμπειρους στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην ζωή, που να έχουν ένσημα και να έχουν κερδίσει συνολικά τον αγώνα της ζωής σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Χρειάζονται Περιφερειάρχη και Περιφερειακούς Συμβούλους που να δουλεύουν σκληρά προς το συμφέρον των πολιτών και όχι αιρετούς που να «δουλεύουν» τους πολίτες.

Επομένως θεωρώ δικαιωμένος και ευτυχής που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού, γιατί πάντοτε ως άνθρωπος επιδίωκα τα έργα και όχι τα μεγάλα λόγια.

Κατέρχομαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ανατολική Αττική για να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρω με πάθος και πολύ όρεξη για δουλειά, ώστε να κάνουμε τις πόλεις μας καλύτερες, ιδιαίτερα στον δύσκολο τομέα της καθημερινότητας, που τόσο έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια”.

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ