Ξεκάθαρο “ΟΧΙ” στα Λατομεία από την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Διονύσου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Τ.Ο. Διονύσου Αρνή Σπυρίδων, Αμπαρτζίδη Αντώνη και Καρέτσο Γιώργο συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου μέλη της Δημοτικής Αρχής και της διαπαραταξιακής επιτροπής κατά των Λατομείων.

Στόχος, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της επιτροπής αλλά και με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, η σε βάθος ενημέρωση των κομματικών μηχανισμών, καθώς και η διαμήνυση προς όλους τους βουλευτές της περιοχής- εν ενεργεία ή υποψήφιους- όλων των κομμάτων, ότι αν δεν συνταχθούν με τη θέση του Δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης νέων Λατομείων στην Πεντέλη, τότε- ενόψει και των προσεχών βουλευτικών εκλογών- θα βρουν απέναντί τους τους Διονυσιώτες.

Η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση καθώς η Τοπική μας Οργάνωση διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Η επαναλειτουργία των λατομείων στο Διόνυσο θα μειώσει αισθητά την ποιότητα ζωής μας και μας βρίσκει απέναντι. Τα οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν την υποβάθμιση του τόπου μας βρίσκουν μας αφορούν καθολικά.

Περαιτέρω και καθώς τα προηγούμενα λατομεία άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια της εξόρυξης στο Πεντελικό Όρος καταθέσαμε προτάσεις στην Επιτροπή για την αξιοποίηση και ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς που τον συντροφεύει. Η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και η προβολή της ιστορίας της περιοχής με δράσεις και πρωτοβουλίες από το Δήμο και τα αρμόδια Υπουργεία θα πρέπει να είναι βασικοί πυλώνες εξέλιξης για το Δήμο αλλά και ευρύτερα για την Βόρεια Αττική.

Δεσμευτήκαμε πως οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην περιφέρειά μας θα κρατήσουν αυτή ακριβώς τη στάση απέναντι στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Όχι μόνο στα λόγια αλλα δίπλα μας στις μάχες και στους αγώνες που έρχονται.

Η Δημοκρατική Παράταξη στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών και θα υψώσει ασπίδα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων με τους αρμόδιους Τομεάρχες Ενέργειας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Άλλωστε στις προγραμματικές μας θέσεις το κεφάλαιο #Πράσινη_Ανάπτυξη έχει βασικό ρόλο στην πολιτική που θα ακολουθήσουμε μέσω του ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑ που αφορά το Περιβάλλον, την Ποιότητα Ζωής και την Κυκλική Οικονομία.

https://kinimaallagis.gr/…/perivallon-poiotita-zois…/

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ