Ξεκινούν τη Δευτέρα 27/5 οι εγγραφές για το Summer Camp 2019

Ολοκληρώνονται την Παρασκευή 31/5. Διαβάστε την ανακοίνωση.

Δελτίο Τύπου

Ξεκινούν οι εγγραφές για το Summer Camp 2019

Διονύσης Ζαμάνης: «Ο Δήμος Διονύσου είναι ο πρώτος δήμος σε όλη την Ελλάδα σε δωρεάν πολιτιστικές και αθλητικές παροχές προς τους δημότες.»

Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τις Καλοκαιρινές Δράσεις Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, με τον τίτλο «Summer Camp Διονύσου 2019» για να προσφέρει στις οικογένειες του Δήμου τη δημιουργική, ψυχαγωγική και αθλητική απασχόληση των παιδιών τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης σημειώνει σχετικά:

«Το Summer Camp είναι πλέον θεσμός και αποτελεί ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα του Δήμου μας  που προσφέρει στη διάρκεια του καλοκαιριού δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά, μαθαίνοντάς τους τα οφέλη της άθλησης και γεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο τους με πλούσιες δραστηριότητες, εμπειρίες, δράση και γνώση. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν προς τους δημότες ενώ από φέτος εντάξαμε στο πρόγραμμα και εκδρομές ώστε τα παιδιά μας να έχουν ένα κυριολεκτικά θαυμάσιο καλοκαίρι! Επιτύχαμε ο Δήμος Διονύσου να είναι ο πρώτος δήμος σε όλη την Ελλάδα σε δωρεάν πολιτιστικές και αθλητικές παροχές προς τους δημότες  και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό».

Αναλυτική ενημέρωση  για το «Summer Camp 2019»:

Οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν για το/τα παιδί/ιά τους ένα από τα κάτωθι δύο προγράμματα:

Α. Δημιουργικό – Ψυχαγωγικό Camp για παιδιά ηλικίας 5 -12 χρονών 
Αποσκοπεί στην κάλυψη καλλιτεχνικών & ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών, καθώς και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά, από νηπιαγωγείο έως και ΣΤ΄ Δημοτικού (γεν. 2007 – 2014).

Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν σε τέσσερα (4) σχολεία του Δήμου:
– 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου (Τραπεζούντος & Λιβερών, Άγιος Στέφανος)
– Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης (Κανάρη 1, Άνοιξη)
– 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου (Σεβδικίου 18, Κρυονέρι)
– 3ο Δημοτικό Διονύσου – Πρώην Εκπαιδευτήρια Καργάκου (Λ. Σταμάτας 25α, Σταμάτα)

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Δημιουργικού – Ψυχαγωγικού Summer Camp θα περιλαμβάνουν:                            Παιχνίδια γνώσεων, παιχνίδια κρίσης και ομάδες συζήτησης.
Οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Δημιουργικού – Ψυχαγωγικού Summer Camp θα περιλαμβάνουν:                          Θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνο χορό, παραδοσιακούς χορούς, παιχνίδια κρίσης και σκέψης, εικαστικά, κατασκευές, μουσική, επιτραπέζια, κουκλοθέατρο.

Β. Αθλητικό Camp για παιδιά ηλικίας 9 – 13 ετών

Αποσκοπεί στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών, καθώς και στη διεύρυνση των αθλητικών τους δεξιοτήτων και ικανοτήτων, δοκιμάζοντας νέες αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και Α΄ Γυμνασίου (γεν. 2006 – 2010).

Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν σε δύο (2) αθλητικά κέντρα του Δήμου :

–  Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Ροδόπολης (Κολοκοτρώνη 12, Ροδόπολη), εγκαταστάσεις Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης & αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κόκκινο Χωράφι Δροσιάς.

–  Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου (Καραολή και Δημητρίου 32, Αγ. Στέφανος), εγκαταστάσεις Γυμνασίου – Λυκείου Αγ. Στεφάνου & ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Αγ. Στεφάνου.

Οι αθλητικές δραστηριότητες του Αθλητικού Camp θα περιλαμβάνουν:
ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πιγκ πογκ, βόλεϊ, αυτοάμυνα, στίβο & αθλοπαιδιές.

Οι ημέρες λειτουργίας των Camp θα είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή.
Η άφιξη των παιδιών θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 8:30 και η αναχώρηση από τις 13:10 έως τις 13:30 ή εναλλακτικά από τις 15:40 έως τις 16:00.

Το «Summer Camp Διονύσου 2019» χωρίζεται σε 3 περιόδους:

Α’ Περίοδος: Δευτέρα 17/06/2019 έως και Παρασκευή 28/06/2019

Β’ Περίοδος: Δευτέρα 01/07/2019 έως και Παρασκευή 12/07/2019

Γ’ Περίοδος: Δευτέρα 15/07/2019 έως και Παρασκευή 26/07/2019

Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής τουλάχιστον σε μία περίοδο και αν υπάρχουν κενές θέσεις και σε επόμενες. Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στις οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς, στη συνέχεια στις οικογένειες που εργάζεται ο ένας γονέας καθώς και στους πολύτεκνους, τρίτεκνους και στις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται, ηλεκτρονικά και μόνο, στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου (www.dionysos.gr) από τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου  2019.

Οι γονείς, αφού καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση, θα πρέπει να προσέλθουν για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρες 8.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. στο Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας. (Κανάρη 3, Άνοιξη).

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, οι γονείς θα ενημερωθούν έγκαιρα με email, τηλεφωνικά ή με sms σχετικά με τη χρονική περίοδο καθώς και το σχολείο – αθλητικό κέντρο στο οποίο θα παρακολουθήσει το παιδί το πρόγραμμα.

Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν μετά την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα που υπέβαλε τη δήλωση συμμετοχής.
2. Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ απ’ όπου θα προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας.
3. Πρόσφατη βεβαίωση παιδιάτρου.
4. Βεβαίωση εργασίας για κάθε γονέα.
5. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο.

  1. Πιστοποιητικό για πολυτεκνία / τριτεκνία / ανεργία / μονογονεϊκή οικογένεια.

Η υπηρεσία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προς τους δημότες και τους κατοίκους του δήμου Διονύσου.

Για τη συνεχή ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων θα λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 213 20 30 600,  213 213 9802, 806, 810, 820 (ώρες 8.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ.) και το email:camp2019@dionysos.gr

 

 

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ