Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: “Η δημοτική αρχή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους δημότες με ακριβούς στολισμούς για τα Χριστούγεννα”

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Μαρξ υποστήριζε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα, στη Χώρα μας έχουμε εφεύρει την φαρσοκωμωδία η οποία μπορεί να επαναλαμβάνεται αενάως τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην τοπική διοίκηση.

Κι αυτό γιατί η δημοτική αρχή, δείχνει να μην έχει διδαχτεί απολύτως τίποτα και συνεχίζει να εφαρμόζει με κάθε ευκαιρία την καταστροφική πολιτική του «Λεφτά Υπάρχουν» με ένα ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό, που συνεχίζει να κινείται στον ίδιο ολισθηρό δρόμο των πλασματικών ισολογισμών του 2016 και 2017, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο ΔΣ.

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή γιατί προσπαθεί να αποπροσανατολίσει του Δημότες με ακριβούς στολισμούς για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο, όπως και με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό πέρυσι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει τόσο την απραξία της εδώ και 14 μήνες όσο και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και με κοινωνική ευαισθησία τις δύσκολες συνθήκες, που επικρατούν και θα συνεχίσουν λόγω της πανδημίας και της γενικότερης οικονομικής ασφυξίας από την αλλοπρόσαλλη Κυβερνητική Πολιτική, με την ύφεση να ξεπερνά το 10% και το δημόσιο χρέος το 206%.

Ενδεικτικές αλλά αρκούντως χαρακτηριστικές ενέργειες αυτής της αμετροεπούς πολιτικής της είναι:

Λεφτά Υπάρχουν (!) για τον πολύ ακριβό στολισμό των 74.000 ευρώ για τα Χριστούγεννα αλλά δεν υπάρχουν για να ενισχυθούν οι άνεργοι και οι οικογένειες που βρίσκονται ή θα βρεθούν κάτω από τα όρια της φτώχιας καθώς η ελεημοσύνη των κοινωνικών δομών δεν φτάνει.

Λεφτά υπάρχουν (!) για απ’ ευθείας αναθέσεις μελετών και έργων, που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ ενώ δεν υπάρχουν για να ενισχυθούν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, που μαστίζονται κυριολεκτικά και από τη νέα γενική απαγόρευση (lockdown) λειτουργίας  των επιχειρήσεων τους.

Λεφτά υπάρχουν (!) για την πρόσληψη ειδικών συνεργατών και συμβούλων που ανέρχονται στα 100.000 ευρώ περίπου αλλά δεν υπάρχουν για την ενίσχυση των σχολικών επιτροπών, του καθαρισμού των σχολικών μονάδων και της δωρεάν διάθεσης εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση σε μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα.

Λεφτά υπάρχουν (!) για να αυξηθεί η δαπάνη από 20.000 σε 60.000 ευρώ έκδοσης του Ιστορικού Λευκώματος του Δήμου ενώ δεν υπάρχουν για να στηριχτούν οι κρίσιμες ανάγκες για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την ενίσχυση της υπηρεσίας «βοήθεια στο σπίτι».

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η Δημοτική Αρχή παραμένει αθεράπευτα προσκολλημένη στο παλιό και ξεπερασμένο μοντέλο της τοπικής διοίκησης και συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στους δημότες, να νοιάζεται κυρίως για τους ημέτερους, να αγνοεί τα λαϊκά στρώματα και να τα ωθεί με τις ενέργειες της να αναζητούν εξ ανάγκης στην ελεημοσύνη των κοινωνικών δομών και γευμάτων, που την εξαργυρώνει πάντα με δέσμευση της ψήφου τους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ