ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΕΛΟΣ και από το Νίκο Ταγαρά! – Δέσμευση – απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος σε ερώτηση του Μ. Χριστοδουλάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

“Στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος θα τεθούν τα ζητήματα που θα κλείσουν οριστικά το ζήτημα επαναλειτουργίας των λατομείων στο Διόνυσο” δεσμεύθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ο κ.Ταγαράς, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπουν Λατομεία στο Διόνυσο, αποκάλυψε ότι θα εισαχθεί πολύ σύντομα διάταξη, την οποία θυμίζουμε ότι είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο προηγούμενος Υπουργός Κώστας Σκρέκας, η οποία στο θα απαγορεύει στο εξής και τις λατομικές έρευνες στο Πεντελικό, προκειμένου να μην είναι αναγκασμένοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, κάτι δηλαδή που έχει συμβεί με το Δήμο Διονύσου με την περίπτωση της εταιρείας “Μεγαλιθική” . Η κατηγορηματική δέσμευση του κ.Ταγαρά είναι πολύ σημαντική, καθώς ευθυγραμμίζεται με τις επανειλημμένες δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ακολουθούν:
α) η ανάρτηση με το αποκαλυπτικό (ερασιτεχνικό) βίντεο από τη συζήτηση στη Βουλή, στο οποίο μπορείτε να δείτε την ερώτηση του κ.Χριστοδουλάκη και την απάντηση του κ.Ταγαρά. Το βίντεο ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο κ.Νίκος Παπαϊωάννου Νομικός, πρώην σύμβουλος του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το ζήτημα στο πλαίσιο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής.

β) το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Μανώλη Χριστοδουλάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, εν Ολομελεία, ο βουλευτής κ. Χριστοδουλάκης Εμμανουήλ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), επανέφερε σήμερα με ερώτησή του, απευθυνόμενη προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ν. Ταγαρά το φλέγον για το Δήμο μας θέμα του κινδύνου επαναλειτουργίας Λατομείων στο Πεντελικό όρος. Πέραν της επανεπιβεβαίωσης της παρελθούσης δηλώσεως του πρώην Υπουργού ΠΕΝ περί τροποποιήσεως του πδ 1988, η σημαίνουσα είδηση είναι ότι η μεταβατική διάταξη για την απαγόρευση έστω και λήψεως αδειών ερευνών, θα κατατεθεί σε ένα από αμέσως προσεχή νομοσχέδια του ΥΠΕΝ. Ακούστε τόσο την ερώτηση, όσο και την απάντηση του Υφυπουργού.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

«Οριστική λύση για την αποτροπή επαναλειτουργίας των Λατομείων στον Διόνυσο»

– Επί 2,5 χρόνια συγκεκριμένη εταιρεία αδειοδοτείται για να διενεργεί έρευνες, ενώ η επαναλειτουργία των λατομείων απαγορεύεται τόσο από τον Αρχαιολογικό Νόμο του 2002, όσο και από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής του 2014

– Ζητάμε να υπάρξει άμεσα μεταβατική ρύθμιση που θα βάλει τέλος στην αναζήτηση νομοθετικών «παραθύρων», καθώς και να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές του Π/Δ που αφορούν στη συγκεκριμενοποίηση του τρόπου αξιοποίηση και προστασίας του Πεντελικού Όρους.

Την ανησυχία του για τα συνεχιζόμενα περιστατικά προσπάθειας επαναλειτουργίας των λατομείων στο Διόνυσο από συγκεκριμένη εταιρεία, έφερε στη Βουλή, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε τη σημασία του Πεντελικού Όρους, ενός από τους τελευταίους πυρήνες πρασίνου στην Αττική και την αναστάτωση που δημιουργείται στους δημότες του Δ. Διονύσου, αλλά και γενικότερα, με τις αδειοδοτήσεις που δίνονται εδώ και 2,5 χρόνια σε συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να διεξάγει έρευνες στην περιοχή. Επεσήμανε δε πως ενώ διαφαίνεται η πολιτική βούληση και του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να μην λειτουργήσουν νέες λατομικές ζώνες, εκλείπει τόσο η αλλαγή του Π/Δ που θα διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, όσο και η μεταβατική ρύθμιση που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Λείπουν, δηλαδή, οι πράξεις.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ρώτησε τον Υπουργό πότε προτίθεται να φέρει την εν λόγω ρύθμιση ώστε να αποτυπωθεί και μέσω του νόμου η βούληση του Υπουργείου και να κλείσει το ζήτημα οριστικά. Αναφέρθηκε στην τροπολογία που είχε εισηγηθεί στο παρελθόν ο Δ. Διονύσου, αναφορικά με τη συμπλήρωση της λατομικής νομοθεσίας, και κατάφερε να αποσπάσει τη δέσμευση του Υπουργού ότι στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα τεθούν τα ζητήματα που θα κλείσουν οριστικά το ζήτημα επαναλειτουργίας των λατομείων στο Διόνυσο.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ