Λίτσα Κανακάρη: Η αλήθεια για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, κόντρα στην παραπληροφόρηση

Διαβάστε την ανάρτηση της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Η παραπληροφόρηση κάποιων δεν επιτρέπει να μείνει τίποτα αναπάντητο, αλλά πρωτίστως πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για την πραγματικότητα των καταστάσεων.

Η εισήγηση μου στην Α’ βαθμια ΣΕ σημερα και η οποία εγκρίθηκε μειοψηφουσης της κας Μαγκλαρα της Ενωσης Γονέων για την τοποθέτηση μέσων για την προστασία των σχολικών κτιρίων αφορούσε τα εξής.

Εγκατάσταση 4 ή 7 αναλόγως καμερών στον αύλειο χώρο περιμετρικά των σχολείων με ενεργοποίηση τους 21:00 – 06:00 τις ημέρες των ενεργών σχολικών ημερών και επί 24ωρου Σαββατοκύριακα και αργίες, ωρών και ημερών που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται επίσκεψη στα σχολικά κτίρια και προφανώς δεν αναφέρεται σε σχολικη λειτουργία ή μαγνητοσκόπηση ή παρακολούθηση των ανηλίκων παιδιών. Με την είσοδο του επισκέπτη στον αύλειο και περιμετρικό χωρο, αυτόματα ενα pop up παράθυρο, σε οθόνες υπολογιστών, εμφανίζεται στον υπάλληλο της εταιρίας, ο οποίος τις ώρες αυτές παρακολουθεί τον χώρο, και με ηχητικό μέσο ενημερώνει τον εισερχόμενο στο σχολικό κτίριο πως κακώς βρίσκεται στον χώρο και ζητά την απομάκρυνση του. Αν δεν ακολουθήσει τις οδηγίες, αυτόματα σήμα στέλνετε στο όχημα της εταιρίας και στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η καταγραφή ήχου ή εικόνας μέσω τέτοιων συστημάτων, εγκατεστημένων στους χώρους των ως άνω δημόσιων σχολικών μονάδων από τους Δήμους – Σχολικές Επιτροπές, επιτρέπεται στο πλαίσιο άσκησης της αρμοδιότητάς τους για φύλαξη των σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με την υποπερίπτ. 1 της περίπτ. Στ ́ του Κεφαλαίου Ι ́ του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α’ 114),μόνο κατά το χρόνο μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Αλλωστε πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας έρχεται επικουρικά να επισφραγίσει τα αυτονόητα.
Την προστασία των Σχολικών Κτιρίων από βανδαλισμούς.

Στην διάθεση όλων των πολιτών, γονιών και κηδεμόνων για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Η Πρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Λίτσα Κανακάρη

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ