Μανώλης Χριστοδουλάκης: Nα λυθεί το πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών στα ειδικά σχολεία της Ανατολικής Αττικής

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Tην ανησυχία και τον προβληματισμό τoυ για την επίμονη αδιαφορία της Πολιτείας να λύσει το θέμα της μετακίνησης των μαθητών στα ειδικά σχολεία της Ανατολικής Αττική εκφράζει με επίκαιρη ερώτηση του προς την Υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και καταγγελίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Ενιαίων, Ειδικών, Επαγγελματικών, Γυμνασίων–Λυκείων της περιοχής αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, το ζήτημα παραμένει άλυτο. Μόλις λίγο καιρό μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι ανωτέρω μαθητές δε μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνηση τους με σχολικά λεωφορεία, εξαιτίας αφενός αιφνίδιας απόσυρσης της συμμετοχής των αναδόχων με την αιτιολογία του χαμηλού μισθίου κατακύρωσης, αφετέρου απόφασης διακοπής δρομολογίων λόγω μη τήρησης των όρων του σχετικού διαγωνισμού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό τονίζει έτι περαιτέρω την αδιαφορία του κράτους απέναντι στα άτομα με αναπηρία και στους συγγενείς τους, καταδεικνύοντας πως η έννοια του κοινωνικού κράτους κα της προστασίας των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης  ΕΔΩ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ