Μαθητές “επιχειρηματίες” των Λυκείων Άνοιξης και Κρυονερίου, συμμετέχουν με εικονικές επιχειρήσεις στην ετήσια μαθητική εμπορική έκθεση

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ "THE MALL ATHENS" ΣΤΙΣ 16/2

Για 19η χρονιά ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece διοργανώνει δύο εμβληματικές Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις για τους έφηβους «επιχειρηματίες» που κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να καινοτομήσουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική «start-up». 1.700 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα έχουν δικά τους περίπτερα στα εμπορικά κέντρα της LAMDA Development, The Mall Athens και Mediterranean Cosmos -στις 16 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου 2024 αντίστοιχα- και θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα προϊόντα των μαθητικών τους «επιχειρήσεων».

 

Στην πρώτη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2024 στο “The Mall Athens” από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., συμμετέχουν και δύο σχολεία του Δήμου Διονύσου, το Γενικό Λύκειο Άνοιξης για την εικονική επιχείρηση κοσμημάτων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά “LA Accessorize me!” και το Γενικό Λύκειο Κρυονερίου για την εικονική επιχείρηση “Kryokeri” με διακοσμητικά κεριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ “LA ACCESSORIZE ME” ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΝΕΣΤΟΡΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

 

Το ΓΕΛ Άνοιξης δημιουργεί πλέον παράδοση στην υλοποίηση του διεθνούς προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση» του Junior Achievement (JA). H φετινή επιχείρηση των μαθητών μας ονομάζεται LA Accessorize me! και παράγει και διαθέτει στην αγορά εξαιρετικής ποιότητας, καλαίσθητα κοσμήματα, αξεσουάρ και είδη δώρων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά (όπως χαρτί, ξύλο, γυαλί, μέταλλο, ύφασμα κ.α.).
Η ζωγραφική, το decoupage, το stenciling και άλλες τεχνικές που εφαρμόζονται στα πρωτογενή υλικά, προσδίδουν στα είδη των μαθητών μας μοναδικότητα και καλλιτεχνική αξία. Το τελικό φινίρισμα γίνεται με ένα λεπτό στρώμα «υγρού γυαλιού», που τα αδιαβροχοποιεί και τους προσδίδει λάμψη και αντοχή.

Για την ομάδα της LA Accessorize me! καθοριστική και τιμητική είναι η δημιουργική συνεργασία με τους μέντορές της: τον κ. Λεωνίδα Κανελλόπουλο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ (ως Ιnspirational Mentor) και τον κ. Νικήτα Μαρίνο της Workable (ως Επιχειρηματικό Σύμβουλο). Και, φυσικά, πάντα στο πλευρό των παιδιών η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Γ. Μαστοροπούλου.

 

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ κ. ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΤΖΑΚΗΣ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ “KRYOKERI” ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΚΕΡΙΩΝ (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κ.ΗΡΩ ΠΑΝΤΙΚ). 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ