Μαζική κλοπή στο Κοιμητήριο Κρυονερίου: Ιερόσυλοι έκλεψαν καντήλια και θυμιατά σε πάνω από 100 μνήματα!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΧΙΩΤΗ

Άγνωστοι δράστες έκλεψαν καντήλια, θυμιατά και άλλα είδη σε πάνω από 100 μνήματα του Δημοτικού Κοιμητηρίου Κρυονερίου, όπως αποκαλύπτει το edionysos.gr. Επικοινωνήσαμε για τη διασταύρωση της πληροφορίας με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Μαρία Ανδριανοπούλου καθώς και με τον πρώην Πρόεδρο Ηρακλή Χιώτη, οι οποίοι μας μίλησαν.

Η κα Ανδριανοπούλου επιβεβαίωσε ότι η κλοπή των αντικειμένων έχει σημειωθεί σε 100 με 150 μνήματα, ενώ σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή δεν φαίνεται να υπάρχουν εμφανείς φθορές στα μάρμαρα. Ήδη το περιστατικό έχει καταγγελθεί από την Πρόεδρο στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Διονύσου, το οποίο έχει επιληφθεί για τα περαιτέρω (λήψη αποτυπωμάτων, αναζήτηση υλικού από κάμερες κλπ).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο κ.Χιώτη αντίστοιχα συμβάντα είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν σε μεμονωμένα μνήματα, ποτέ όμως σε αυτή την έκταση.

Οι ιερόσυλοι δράστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέρεται να ανήκουν σε σπείρα που προωθεί παράνομα τα κλεμμένα αντικείμενα για ανακύκλωση, με σκοπό το κέρδος.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ