Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Διονύσου, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Γ.Καλαφατέλη και του Αν.Υπουργού Εσωτερικών Σ.Πέτσα

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιόρτασε ο Δήμος Διονύσου την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρόντος του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, Νομικών Προσώπων, φορέων καθώς και πλήθους πολιτών. Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Στέφανο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε και στις 7 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με σημαιοστολισμό, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση.

Στον Άγιο Στέφανο, ανήμερα του εορτασμού, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Στεφάνου, χοροστατούντος του εφημερίου π. Χρυσοβαλάντη καθώς και του π. Γεωργίου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Νίκο Πέππα, το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, εκπροσώπους Νομικών προσώπων, Δημοτικών Παρατάξεων, Αρχών, φορέων και συλλόγων καθώς και μαθητών σχολείων, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ καθώς και του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, και την κεντρική μαθητική παρέλαση, με τελετάρχη τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρη Μπαμπανίκα.

Ο κ. Καλαφατέλης, στο φετινό μήνυμά του για τον εορτασμό, χαρακτήρισε την 28η Οκτωβρίου μία ξεχωριστή ημέρα που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα της ελληνικής δύναμης και γενναιότητας προς όλο τον κόσμο. Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας όλων των Ελλήνων, που αποτελεί εγγύηση για  την απόκρουση κάθε εξωτερικής απειλής και τη διασφάλιση της ειρήνης για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ