Με μία φωνή ο Δήμος Διονύσου στον κοινό αγώνα κατά των Λατομείων – Κινητοποιούνται και οι 7 Δημοτικές Κοινότητες

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει με ενότητα και επιμονή τον πολυμέτωπο αγώνα του κατά της επιχειρούμενης προσπάθειας εγκατάστασης Λατομείων στη θέση «Βαθειά Χούνη Άνω Ραπεντώσας».

Αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/6 στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών Γιάννης Φωτάκης, τα Μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τα Λατομεία και οι Πρόεδροι των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων. Σημειώνεται ότι από τις παρατάξεις της μειοψηφίας συμμετείχαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για τον Διόνυσο» Νίκος Κλήμης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Λυδία Φέρμελη και ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πανάγος, ενώ δεν συμμετείχε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης ο επικεφαλής του «Εύπολις» Κωστής Κουριδάκης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Φωτάκη απαρίθμησαν τις ενέργειες που είτε έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή προγραμματίζονται από το Δήμο, δίνοντας μεταξύ άλλων έμφαση στην ενημέρωση του πολιτικού συστήματος με πάνω από 151 επιστολές, τη συνεχιζόμενη άσκηση πίεσης σε κυβερνητικούς παράγοντες για την πολιτική επίλυση του προβλήματος, την προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 24/6 από τους Δημάρχους Διονύσου, Πεντέλης, Κηφισιάς και τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, την εκτύπωση ενημερωτικού φυλλαδίου, την ανάρτηση αεροπανό, την πραγματοποίηση ανοιχτής ενημερωτικής εκδήλωσης με συναυλία στο Γήπεδο Διονύσου την Τετάρτη 7 Ιουλίου, τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών από τους πολίτες κ.α.

Ο κ.Καλαφατέλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη νομική διαδικασία που ακολουθείται από πλευράς Δήμου Διονύσου, δίνοντας έτσι απάντηση στις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσαν πρόσφατα οι παρατάξεις «Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες» και «Εύπολις».

Αναφορικά με τις ειδικές διοικητικές προσφυγές που υποβλήθηκαν και απορρίφθηκαν ως  εκπρόθεσμες, διευκρίνισε ότι ο Δήμος δεν ήταν ανάμεσα στους αποδέκτες της επιστολής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ, παράλληλα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόκριμα σε σχέση με την άσκηση ενδίκων μέσων, όπως είναι για παράδειγμα η αίτηση αναστολής και ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ. Ακόμη, ο κ.Καλαφατέλης διαβεβαίωσε ότι δεν έχει χαθεί καμία προθεσμία για την άσκηση ενδίκων μέσων, παραπέμποντας στο Νομικό Συνεργάτη του Δήμου κ.Νίκο Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει εγκαίρως αναφερθεί στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης στις 10/2, με την οποία έχει ανασταλεί έως και τις 24 Μαΐου η άσκηση ενδίκων μέσων. Κατά συνέπεια οι καταληκτικές προθεσμίες λήγουν στις 22 Ιουλίου και όχι στις 12 Ιουνίου, όπως ανακριβώς αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου υπογράμμισε ακόμη ότι η αποχώρηση της παράταξης «Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες» από τη Διαπαραταξιακή σηματοδοτεί λανθασμένο μήνυμα σε μια κρίσιμη συγκυρία που δίνεται σκληρή για το ζήτημα των Λατομείων ενώ, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε το «Εύπολις», σημείωσε ότι εμπεριέχει «ρητορικά» ερωτήματα και αυθαίρετες υποθέσεις που στερούνται σοβαρών επιχειρημάτων. Τέλος, δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος Διονύσου θα συνεχίζει τον αγώνα κατά των Λατομείων, μέχρι την τελική νίκη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κάλεσε τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων να ενημερώσουν με κάθε δυνατό τρόπο τους κατοίκους για το Ψήφισμα κατά των Λατομείων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ψηφίζοντας ΟΧΙ. Έχει μεγάλη σημασία να καταγραφεί η αντίθεσή μας και με νούμερα. Θα πρέπει επίσης να ενημερωθούν και οι πιστοί μέσα από τις Εκκλησίες. Σήμερα θα σας δώσω μία ανακοίνωση-ενημέρωση για να την προωθήσετε άμεσα στους Προϊσταμένους και Εφημερίους των Ιερών Ναών. Είναι σημαντικό να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τα Λατομεία αφορούν τους πάντες και όχι μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου» κατέληξε ο κ.Καλαφατέλης.

Θετική ήταν η ανταπόκριση και των 7 Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι επιπλέον δεσμεύθηκαν να ολοκληρώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες τη διαδικασία ψηφίσματος κατά των λατομείων από τα Τοπικά τους Συμβούλια αλλά και να συμμετέχουν στη διοργάνωση της Ανοιχτής εκδήλωσης-συναυλίας που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Διονύσου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ