Με τη συμμετοχή 2.000 ευχαριστημένων παιδιών ολοκληρώθηκε το «Summer Camp 2021» του Δήμου Διονύσου

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 το «Summer Camp Διονύσου», με μεγάλη επιτυχία αλλά και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τα 2.000 παιδιά που συμμετείχαν.

Τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, απασχολήθηκαν ευχάριστα και δημιουργικά για τρεις περιόδους, και συγκεκριμένα για 6 εβδομάδες (από τις 30/06/2021 ως και τις 05/08/2021 που υπήρξε έγκαιρη και ασφαλής απομάκρυνση των παιδιών λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Δήμο μας).

Οι εγγραφές και η προσέλευση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όσα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας έκαναν αίτηση έγιναν δεκτά.

Το φετινό «Summer Camp» αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων, στο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τα καταστήσει αυριανούς και αλληλέγγυους πολίτες, συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους.

Με κύρια εργαλεία το χρώμα, τη μουσική, το χορό και το παιχνίδι (αθλητικό – θεατρικό) επιτεύχθηκε η αποφόρτιση των παιδιών από τις σχολικές έννοιες αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία.

Κάθε μέρα διέτρεχε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων από μία δεξιότητα ζωής (life skills) με ιδιαίτερη στόχευση τη διαχείριση του θυμού, την επικοινωνία, την ομαδικότητα, τη θετική στάση και την ενσυναίσθηση.

Κάθε περίοδος αποτελούνταν από δύο εβδομάδες με διαφορετική θεματική. Στην πρώτη περίοδο οι εκπαιδευτικοί με τα παιδιά «Ταξίδεψαν στην Ελλάδα», στη δεύτερη περίοδο δημιούργησαν “Ολυμπιακούς αγώνες… Αλλιώς”, ενώ στην τρίτη περίοδο προέβαλαν τον «Περιβαλλοντικό Εθελοντισμό». Κάθε δραστηριότητα των παιδιών ήταν σχεδιασμένη ανάλογα με την θεματική της περιόδου.

Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν ήταν: αθλοπαιδιές, μουσικοκινητική αγωγή, χορός, θεατρική αγωγή, εικαστικά, μουσική και κατασκηνωτικά παιχνίδια. Επίσης τα παιδιά μέσα από εξωτερικές συνεργασίες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιστημονικά πειράματα, πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, πρόγραμμα ζωοφιλίας, πρόγραμμα γνωριμίας με το παραολυμπιακό άθλημα goalball αλλά και ενημερωτικό πρόγραμμα από τον Ερυθρό Σταυρό, ανάλογα με τις ηλικίες. Επίσης υπήρξαν δραστηριότητες για τις πρώτες βοήθειες, ομιλίες για τον εθελοντισμό καθώς και προγράμματα εμψυχωτών με κλόουν, μάγους και σαπουνόφουσκες.

Αποτιμώντας τη λειτουργία του «Summer Camp» του Δήμου Διονύσου, το οποίο λειτουργεί πάνω σε τρεις βασικούς άξονες (Ασφάλεια των παιδιών, ψυχαγωγία και εκπαίδευση) μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει κερδίσει απλά την εμπιστοσύνη των Δημοτών αλλά πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας στο Δήμο μας, καθώς συμβάλει αφενός στην ποιοτική δημιουργική απασχόληση των παιδιών και αφενός στην εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Αποχαιρετούμε το φετινό καλοκαίρι γνωρίζοντας ότι κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες προσφέραμε στα παιδιά όμορφες στιγμές χαράς, εμπειρίες και γνώσεις. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην εμπιστοσύνη όλων των γονέων που με θέρμη στήριξαν τη δράση για 6η συνεχόμενη χρονιά και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε.

Ευελπιστούμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη για περισσότερο παιχνίδι, γνώση και ακόμη περισσότερα παιδικά χαμόγελα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ