Με τον Υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά συναντήθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Ιουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανο Κριεμάδη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολεοδομίας και Έργων Βελτίωσης Υποδομών Χρήστο Παπαβασιλείου και τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο Θανάση Κρητικό.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης αλλά και ειλικρίνειας, αφορούσε στα χρόνια προβλήματα του Δήμου Διονύσου, τα οποία συνδέονται με το δασικό και οικιστικό ζήτημα, για τα οποία κοινή ήταν η πεποίθηση ότι θα πρέπει με κάθε διαθέσιμο τρόπο και μέσο να επιλυθούν, αποκαθιστώντας αδικίες του παρελθόντος και δίνοντας τέλος στο καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται για δεκαετίες χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τον κ.Ταγαρά να τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι οικιστικές εκκρεμότητες στον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, καθώς και τους Οικισμούς Πευκοφύτου και Σπατών-Παλαιοσταμάτας μέσω της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος. Επίσης, μεταφέρθηκε στον Υφυπουργό η αγωνία των κατοίκων, οι οποίοι έχοντας χάσει την υπομονή τους, μετά από δεκαετίες άκαρπων προσπαθειών, προσανατολίζονται ακόμη και σε νομικές ενέργειες προκειμένου να κατοχυρώσουν τις περιουσίες τους.

Τέλος συζητήθηκαν και ειδικότερα θέματα όπως οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις χρήσεις γης σε διάφορες περιοχές του Δήμου, μεταξύ των οποίων στη Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης.

Ο Δήμαρχος και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία τους, με κοινό σκοπό την δίκαιη επίλυση των εκκρεμών χρόνιων ζητημάτων του Δήμου Διονύσου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ