Μεγάλη γιορτή Stem & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 42 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης,

το 2ο Φεστιβάλ STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Προσχολική Εκπαίδευση, με θέμα: «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού».

Σαράντα δύο Νηπιαγωγεία από διάφορες πόλεις τής Ελλάδος  έδωσαν δυναμικό παρόν στη μεγάλη γιορτή τής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο χώρος εκδηλώσεων τούΑρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης,γέμισε ασφυκτικά από μαθητές των Νηπιαγωγείων τού Νομού Αττικής, Κορινθίας και Κυκλάδων.

Τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου έφτιαξαν τον πρώτο τους αλγόριθμο και παρουσίασαν σε επιδαπέδιες πίστες με τη βοήθεια τού ρομπότ Bee Bot, τα εκπαιδευτικά τους σενάρια με απλό τρόπο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης, κ. Γιώτα Παππά και ο Πρόεδρος τούStem Education,κ. Γιάννης Σομαλακίδης.

Τη Βράβευση όλων των σχολείων έκανε η Συντονίστρια Α/Θμιας Εκπαίδευσης και Αναπληρώτρια Συντονίστριας Συμβούλου των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Σοφία Σταθοπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Διευθυντές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, εκπαιδευτικοί των σχολείων, γονείς μαθητών και πλήθος κόσμου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ