Μικροπαρεξήγηση αλλά όχι “επίθεση” κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ το συμβάν με εμπλοκή Αντιδημάρχου του Δήμου Διονύσου

ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝ.ΤΜ/ΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Ν.ΝΟΥΣΑΣ

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας ieidiseis.gr  που υπογράφει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Γύγος, “αντιδήμαρχος Δήμου των Βορείων Προαστίων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού προηγουμένως αρνήθηκε το σχετικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Διονύσου”.

Σε συνέχεια πληροφοριών και έντονης φημολογίας ότι ο Αντιδήμαρχος που ενεπλάκη στο περιστατικό είναι  Αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου, το edionysos.gr απευθύνθηκε στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου κ.Νικόλαο Νούσα. Ο κ.Νούσας μας επιβεβαίωσε αποκλειστικά ότι ο εμπλεκόμενος Αντιδήμαρχος ανήκει πράγματι στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Διονύσου (δεν δημοσιεύουμε το όνομά του για ευνόητους λόγους), ωστόσο διέψευσε τα περί “επίθεσης” που αναφέρονται στο δημοσίευμα. “Ήταν μία μικροπαρεξήγηση, η οποία επιλύθηκε ειρηνικά, αφού δόθηκαν όλες οι αμοιβαίες εξηγήσεις. Για αυτό το λόγο δεν υπήρξε καμία συνέχεια” μας δήλωσε.

Ακολουθούν το αρχικό δημοσίευμα, το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς και η επιστολή του Αντιδημάρχου, προς την ιστοσελίδα, με αίτημα την απόσυρση της ανάρτησης, που δημοσιεύουμε στο πλαίσιο της δεοντολογίας.

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

“Αντιδήμαρχος βορείων προαστίων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Τον αντιδήμαρχο σταμάτησε η αστυνομία για τυπικό έλεγχο και εκείνος τους επιτέθηκε.

Επίθεση από αντιδήμαρχο των βορείων προαστίων δέχτηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iEidiseis λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας σε παράδρομο της Εθνικής στα Βόρεια Προάστια, άνδρες της ΔΙΑΣ σταμάτησαν αυτοκίνητο προκειμένου να κάνουν τυχαίο έλεγχο.

Από το αμάξι κατέβηκε ο οδηγός και αρνούμενος τον έλεγχο, φέρεται να είπε με ύφος «ξέρετε ποιος είμαι εγώ;» και συνέχισε δηλώνοντας ότι είναι αντιδημαρχος σε δημοτικό τμήμα των Βορείων προαστίων. Κάποια στιγμή σύμφωνα με τις πληροφοριες, τα αίματα άναψαν με τον αντιδήμαρχο να χάνει την ψυχραιμία του και να επιτίθεται στους αστυνομικούς.

Μάλιστα τη στιγμή εκείνη φέρεται να φώναζε «αυτό που κάνετε είναι παράνομο». Μετά την επίθεσή του οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν με τον «αντιδήμαρχο» να αντιστέκεται. Στο σημείο καλέστηκαν ενισχύσεις, ενώ ακολούθησε η προσαγωγή του στο οικείο τμήμα για την περαιτέρω διαδικασία.”

Πηγή: ieidiseis.gr

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ

“Καλησπέρα σας,

Πληροφορήθηκα για την δημοσίευση ενός άρθρου με τίτλο “Αντιδήμαρχος βορείων προαστίων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ”, που βρίσκεται στο έγκριτο site σας.

Δεν γνωρίζω από πού έχετε τις “αποκλειστικές πληροφορίες” σας, αλλά επειδή είχα ίδια αντίληψη της κατάστασης, σας λέω ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν ανάποδα από ότι τα περιγράφετε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν σταμάτησαν τον αντιδήμαρχο, αλλά κάποιον άλλον άσχετο οδηγό προς έλεγχο και μαλιστα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από αυτό που βρισκόταν ο ίδιος, σε σημείο που ήταν επικίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, με κίνδυνο μάλιστα να πέσει φορτηγό και πάνω στους ίδιους αστυνομικούς.
Ο οδηγός του φορτηγού μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και παραλίγο να προκληθεί ατύχημα.

Ο αντιδήμαρχος που περνούσε τυχαία από το σημείο, τους το επεσήμανε ως κίνδυνο και μετά από λίγο ο ένας από τους αστυνομικούς του απευθύνθηκε με ανάρμοστες εκφράσεις ισχυριζόμενος ότι τον ακούμπησε, πράγμα το οποίο ουδέποτε συνέβη και δεν υπήρχε και λόγος να συμβεί.

Οπότε ο αντιδήμαρχος αμέσως τηλεφώνησε αμέσως στο 100.

Όταν η υπόθεση έφτασε στο Α.Τ. Αγ. Στεφάνου και δόθηκαν οι ανάλογες εξηγήσεις, υπήρξε η παράκληση στον αντιδήμαρχο να μην δώσει συνέχεια στο θέμα και να κλείσει η υπόθεση εκεί.
Όπως και συνέβη.
Επομένως, το δημοσίευμα σας είναι ανυπόστατο και καλό είναι να το διορθώσετε ή να το αποσύρετε.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ