Μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης από τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου στον Άγιο Στέφανο τη Δευτέρα 14/9

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, από τις 15:00 έως τις 19:30.

Τη δράση αιμοληψίας διενήργησε κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», στελεχωμένο από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό που τήρησε όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς προστασίας των αιμοδοτών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19. Υπεύθυνη – Συντονίστρια  αιμοδοσίας, από πλευράς Δήμου Διονύσου, ήταν η κα Καλλιόπη (Κέλλυ) Σαββοπούλου.

Πάνω από 100 πολίτες προσήλθαν στην αιμοδοσία ενώ περισσότεροι από τους μισούς κατάφεραν να δώσουν αίμα.

Το παρών στην αιμοδοσία έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ενώ προσήλθαν ακόμη πρώην και νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Ο κ. Καλαφατέλης μετά την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος μας έστειλε άλλο ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ενισχύουν σταθερά τις δράσεις αιμοδοσίας που διοργανώνουμε. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση, που ήταν υποδειγματική, δεδομένου ότι είχαν ληφθεί  με το παραπάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε αίμα και να βοηθάμε με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Στους εθελοντές αιμοδότες προσφέρθηκαν μπλουζάκια εθελοντή αιμοδότη με το σήμα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών, που προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Πέππα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ