Νέα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΕΒΑ: ΝΑΙ στο διάλογο, ΟΧΙ στα… τύμπανα πολέμου

Με νέα παρέμβασή του ο επικεφαλής του συνδυασμού ‘Η πόλη μας, το σπίτι μας” καλεί τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες”, το “Εύπολις” και τη “Λαϊκή Συσπείρωση” να τοποθετηθούν σχετικά με την πρόταση για κοινά ψηφοδέλτια στις Δημοτικές Ενότητες. Διαβάστε την ανακοίνωση.

Casus belli είπαν, Εμείς λέμε διάλογo!

Αφορμή κατά τα τελευταία 24ωρα, στάθηκε μια υγιής πρωτοβουλία έκφρασης απόψεων και ουσιαστικής (στην πράξη) ερμηνείας των συνθέσεων που επιβάλλει μεν ο Κλεισθένης αλλά από την άλλη, τουλάχιστον για την παράταξη μας, εννοείται.
Η επανα-τοποθέτηση της πρότασης, η θέση της δημοτικής παράταξης “Η Πολη μας το Σπιτι μας”.
Tι έλεγε όμως η πρόταση….
Έλεγε ότι υπηρετεί τη λογική των συνθέσεων και των κοινών λογικών κατά της άσκηση διοίκησης ενός σύγχρονου δήμου, αφαιρώντας στην ουσία παραδοξολογίες .
Επανατοποθέτησε προτάσεις που έχουν και κατά το παρελθόν ειπωθεί δημοσίως και μη.
Πρότεινε συμμετοχή σε κοινό ψηφοδέλτιο όλων των παρατάξεων ΚΑΙ στις επτά δημοτικές ενότητες. Πρότεινε συνθέσεις. Πρότεινε ωρίμανση. Πρότεινε λογική. Εν τέλει πρότεινε ΜΗ χαρτοπόλεμο εντυπώσεων, αλλά ουσία.
Τι έχουμε
Έχουμε ουσιαστικά αυτή την ώρα ήδη εκφρασμένη ΔΗΜΟΣΙΩΣ αποδοχή ίδιας λογικής από τρείς (3) παρατάξεις ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ – ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ – Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ .
Και μάλιστα μετά την προτροπή εκ νέου και την επανατοποθέτηση ψηλά στην πολιτική ατζέντα από μεριάς της παράταξης μας Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ δια της οργανωτικής επιτροπής και του επικεφαλής της κ. Τσεβά, ήρθε η αποδοχή της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ εκ μέρους των οργάνων της και του επικεφαλής της κ. Καλαφατέλη.
Ως εκ τούτου
Θεωρούμε ότι ήδη υπάρχουν δεδομένα βάσει προγραμματικών θέσεων κατά τουλάχιστον το ήμισυ (3/6) του νέου δημοτικού συμβουλίου και παρατάξεων που θα συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες.
Με προσμονή και με ειλικρινή διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία σε θέματα πάνω και πέρα από παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Σε θέματα που μόνο να πάνε μπροστά το δήμο μας και τον τόπο μας, καλούμε:
Την παράταξη Ανοιχτή Ορίζοντες του νυν δημάρχου κ. Ζαμάνη
Την παράταξη ΈΥΠΟΛΙΣ του κ. Κουριδάκη
Την παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του κ. Παντελόγλου
Α. Να αποδεχθούν καταρχήν το διάλογο, σε κοινό τραπέζι και δημοσίως και εν συνεχεία να αποδεχθούν την προϋπάρχουσα πρόταση ή και να αντιπροτείνουν εποικοδομητικά προς την ίδια κατεύθυνση.
Β. Να αποδεχθούν όλες οι παρατάξεις την πρόσκληση για κοινή παρουσίαση σ τους συνδημότες μας να γνωρίσουν την έννοια των συνθέσεων, τον ισχύοντα νόμο Κλεισθένη και την έκφραση της απλής αναλογικής ψηφοφορίας σε κοινή εκδήλωση όλων των παρατάξεων, συμβάλλοντας όλοι πολλαπλά και σύγχρονα.

Υ.Γ. Σπασμωδικές αντιδράσεις, απειλές και αναφορές σε casus belli δεν έχουν θέση στο νέο δημόσιο διάλογο.

Με τιμή

Χρήστος Τσεβάς

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ