Νεκτάριος Καλαντζής: Προτροπή προς τους Δημάρχους για να σωθεί η εστίαση, κάν’το όπως το Βίλνιους

Με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian, που αναφέρει πως ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, Βίλνιους, προτίθεται να μετατρέψει την πόλη σε ένα απέραντο ανοιχτό καφέ, παραδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χώρου σε ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, ώστε να τοποθετήσουν τραπέζια έξω, τηρώντας ταυτόχρονα τις αποστάσεις που έχει θεσπίσει το υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος Νεκτάριος Καλαντζής προτείνει και προτρέπει τους δημάρχους της χώρας μας, να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να διαθέσουν σε όσα καταστήματα εστίασης βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα πάρκα και πλατείες, επιπλέον δωρεάν χώρο για να τοποθετηθούν τα τραπεζοκαθίσματα που δεν μπορούν να είναι στον εσωτερικό χώρο, εξαιτίας της απαγόρευσης.

Ο Νεκτάριος Καλαντζής αναφέρει πως τώρα όσο ποτέ, πρέπει να στηριχθεί ο σημαντικός κλάδος της οικονομίας μας που είναι η εστίαση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση και να παραχωρήσει επιπλέον χώρους (μέρους πάρκων και πλατειών σε καταστήματα) και να παγώσει τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα για όσο καιρό διαρκέσουν τα μέτρα της απόστασης μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζει ο κ. Καλαντζής θα πρέπει να πάρει αυτή τη στιγμή ρηξικέλευθες αποφάσεις στηρίζοντας τον επαγγελματία της εστίασης, τον μικρό επιχειρηματία, τον τουρισμό και κυρίως να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια μετά από τόσα χρόνια κρίσης, να ζήσουν ξανά την αβεβαιότητα μιας part time εργασίας ή μιας απόλυσης , που ακούγεται πως θα προκαλέσουν τα μέτρα της επιδημίας.

Το εναλλακτικό σχέδιο που υποστηρίζει ο κ. Καλαντζής είναι «Τα καφέ που βρίσκονται κοντά σε πλατείες και δρόμους να επιτρέπεται να στήνουν έξω τραπεζάκια δωρεάν για όλο το 2020 για να συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στη διάρκεια της καραντίνας» , όπως ακριβώς θα συμβεί και στο Βίλνιους, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας και οι πόλεις ζωντανές και είναι καιρός η ΤΑ να ευθυγραμμιστεί ευρωπαϊκά, παίρνοντας καλές πρακτικές και παραδείγματα, η μία χώρα από την άλλη, καταλήγει ο κ. Καλαντζής.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ