Ο Δήμος Διονύσου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κέντρο του Αγίου Στεφάνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ "ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ", "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΚΑΙ "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ”

Η «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» χαιρετίζει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία με την από 28/12/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Διονύσου, δημοτών και φορέων, κατά της λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ύψους 24 μέτρων, στο κέντρο του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Δικαστήριο:

1)Απαγορεύει στις ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες έχουν την επωνυμία «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», τη λειτουργία του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Vodafone-Panafon Α.Ε.Ε.Τ. με στοιχεία αρ.σταθμού 1111899 Άγιος Στέφανος ΓΑΙΑΟΣΕ

2) Απειλεί σε βάρος των ανώνυμων εταιρειών, οι οποίες έχουν την επωνυμία «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», χρηματική ποινή για πέντε χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ [5.900ευρώ], για κάθε ημέρα λειτουργίας [εκπομπής] της ως άνω εγκατάστασης.

Η δικαστική απόφαση εκ του αποτελέσματος δικαιώνει την παράταξη «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο», που ως υπεύθυνη δημοτική αρχή προχώρησε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την παύση λειτουργίας της κεραίας, σε συνεργασία ασφαλώς με πολίτες και φορείς.

Συγχαίρουμε επίσης τον Δικηγόρο κ.Ιωάννη Μελανίτη για την ιδιαίτερα θετική απόφαση που εξασφάλισε και ελπίζουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα μέχρι να υπάρξει οριστική δικαίωση για το Δήμο και τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου.

«Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο»
Επισυνάπτεται το κείμενο της απόφασης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ
Μεγάλη Νίκη των κατοίκων και της επιτροπής αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση της κεραίας «Μαμούθ» η απόφαση του Μονομελούς
Πρωτοδικείου Αθηνών, που στην συνεδρίαση της 20 Νοέμβρη του 2023 δέχτηκε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι κάτοικοι και η επιτροπή αγώνα, με αποτέλεσμα να βάζει πρόστιμο 5900€ για κάθε μέρα λειτουργίας της κεραίας δολοφόνου!!

Η νίκη αυτή έρχεται μετά από την παρέμβαση της επιτροπής αγώνα που εμπόδισε την σύνδεση του ρεύματος της κεραίας, της δυναμικής παρέμβασης των κατοίκων στα Δημοτικά Συμβούλια του δήμου, που ανάγκασε την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε διορισμό δικηγόρου παρόλο που η ίδια είχε βάλει την υπογραφή της για το στήσιμο της κεραίας.

Η αντίδραση των κατοίκων, η δυναμική παρέμβαση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όπως και η μαζική κινητοποίηση της
επιτροπής αγώνα στους δρόμους του Αγίου Στεφάνου χάραξαν τον δρόμο.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, δεν θα συνδεθεί η κεραία, δεν θα ηλεκτροδοτηθεί και θα φροντίσουμε και εμείς για αυτό, συνεχίζουμε
πιο δυναμικά με αγωγή για να υποχρεώσουμε την εταιρεία να κατεβάσει το έκτρωμα αυτό από την γειτονιά μας,
θυμίζουμε ότι βρίσκεται μια ανάσα από σπίτια, παιδικούς σταθμούς,γηροκομεία, σχολεία και Νηπιαγωγεία.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Συνέχεια των κινητοποιήσεων της επιτροπής αγώνα και των κατοίκων θα κατεβάσει όλη την κατασκευή και δεν θα επιτρεψει να σπείρει τον καρκίνο στις γειτονιές μας.

Η απόφαση που δικαιώνει τους αγώνες μας βασίστηκε στην «αρχή της προφύλαξης του πληθυσμού» αναγνωρίζοντας ότι η κατασκευή αυτή με τις 16 κεραίες που περιλαμβάνει μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Τέτοιες κεραίες πρέπει να τοποθετούνται εκτός του οικιστικού ιστού, πάνω σε βουνά και μακριά από τις καθημερινές δραστηριότητες, όχι στο κέντρο της πόλης μας. Η εταιρεία βρήκε φθηνό ενοίκιο γης από της ΓΑΙΑΟΣΕ, μόλις 1300€ τον χρόνο και τοποθέτησε την κεραία δολοφόνο στο πιο κεντρικό σημείο.

Μάλιστα η μελέτη της ίδιας εταιρείας λέει ότι είναι εκτός οικιστικού ιστού, εκτός σχεδίου πόλεως.
Λένε ψέματα για να πάρουν την έγκριση.

Τέλος δεν έχουν εκδώσει και οικοδομική άδεια για την σοβαρή θεμελίωση που χρειάζεται αυτή η κατασκευή, δηλαδή δεν υπάρχει έγκριση από δημόσια υπηρεσία ότι έχει γίνει σωστή θεμελίωση και ότι δεν θα πέσει σε περίπτωση σεισμού ή θεομηνίας.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ VODAPHONE KAI NOVA

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΚΕΡ∆ΙΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΛΩΝΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ! 

Με Απόφαση «καταπέλτη» κατά των εταιριών VODAFONE και NOVA «πάγωσε» η Ελληνική Δικαιοσύνη τις περαιτέρω εργασίες για τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που εγκατέστησαν οι πάροχοι αυτοί σε πυλώνα ύψους 24 μ. στο κέντρο της πόλης του Αγίου Στεφάνου και συγκεκριμένα σε χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, που τους νοικιάζει η επιχείρηση δημόσιας ωφέλειας ΓΑΙΑΟΣΕ!

Η Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εκδόθηκε στις 28-12-2023 και κάνει δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων του Δήμου Διονύσου και των δημοτών Π. Βορριά, Ι. Κωβαίου και Ι. Καραχάλιου, καθώς και άλλων 31 περιοίκων με κατοικίες και εργασιακούς χώρους σε ελάχιστη απόσταση από τον εν λόγω σταθμό βάσης, οι οποίοι έκαναν πρόσθετη παρέμβαση, μεταξύ αυτών ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Ιωάννης Χιώτης και ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Διονύσου. Συνήγορος των αιτούντων ο κ. Ιωάννης Μελανίτης και των παρεμβαινόντων ο κ. Αναστάσιος Κοσμάς, ενώ κατά την εκδίκαση παρέστη και η νέα Δήμαρχος Διονύσου κ. Κατερίνα Μαϊχόσογλου. Να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι – εκτός από το πλήθος στοιχείων που υποδεικνύουν τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών και κυρίως των εκατοντάδων μαθητών από τις εκπαιδευτικές μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 50 έως 150 μέτρων από το σύμπλεγμα των κεραιών – κατέθεσαν στο δικαστήριο και μια λίστα με περισσότερες από 1000 υπογραφές κατοίκων και εργαζομένων του Αγίου Στεφάνου που διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση απομάκρυνση του πυλώνα, τις οποίες υπογραφές συγκέντρωσε η Επιτροπή μας.

Το σκεπτικό της Απόφασης προτάσσει τη θεμελιώδη στο κοινοτικό δίκαιο αρχή της προφύλαξης για τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών και για το περιβάλλον, δεδομένου ότι ακόμη οι επιστημονικές απόψεις παγκοσμίως για τους κινδύνους από την ακτινοβολία διίστανται. Έτσι, επί λέξει «πιθανολογείται ότι από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που θα εκπέμπει στο μέλλον ο σταθμός κινητής τηλεφωνίας στη θέση Άγιος Στέφανος ΓΑΙΑΟΣΕ υπάρχει επικείμενος κίνδυνος βλάβης της υγείας των αιτούντων και των ασκούντων την πρόσθετη παρέμβαση καθώς και επείγουσα περίπτωση, διότι η προσβολή της υγείας τους είναι διαρκής και η ανάγκη προστασίας τους επιτακτική». Γι’ αυτό, το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις ως «ουσιαστικά βάσιμες» και απαγόρευσε στις 2 εταιρίες να λειτουργήσουν το σύμπλεγμα κεραιών, υπό την απειλή προστίμου 5.900€ για κάθε ημέρα εκπομπής.

Η Επιτροπή μας, μετά τη δικαίωση αυτή, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες και όλους που, με οποιονδήποτε τρόπο, συσπειρώθηκαν μαζί μας στον κοινό αυτόν Αγώνα και καλεί ακόμη και όσες και όσους συμπολίτες μας θεωρούσαν «χαμένη υπόθεση» τις μάχες που δώσαμε σε ποικίλα μέτωπα να ενώσουν τη φωνή τους με εμάς, που εννοείται ότι δεν εφησυχάζουμε και θα βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση, μέχρις ότου τελεσιδικήσει νομικά η υπόθεση και ζήσουμε το ξήλωμα του πυλώνα, τον οποίο οι καλοθελητές μάς είχαν τους πρώτους μήνες παρουσιάσει ως κεραία τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ αμέσως μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη!

Άγιος Στέφανος 02-01-2024

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ