Ο Γιώργος Μαρκόπουλος ανανέωσε τη θητεία του ως Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 56,9 %

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος επανεξελέγη Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12/2, καθώς η παράταξή του κατέκτησε τη μεγάλη πλειοψηφία των εκλεκτόρων και την αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, η παράταξη του Γιώργου Μαρκόπουλου «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» υποστηριζόμενη από την ΝΔ  έλαβε 176 ψήφους (ποσοστό 56,9 %) με τον δεύτερο συνδυασμό «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου να λαμβάνει 77 ψήφους.

Η παράταξη του Γιώργου Μαρκόπουλου με αυτό το αποτέλεσμα καταλαμβάνει 16 έδρες στο νέο ΔΣ της Ένωσης και του Ανδρέα Ευθυμίου 5 έδρες.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν:

Του Ηλία Σταμέλλου που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ 29 ψήφοι και 3 έδρες

Του Γ. Γαβρίλη που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ  21 ψήφοι και 1 έδρα

Του Ν. Σακούτη  5 ψήφοι, χωρίς έδρα.

Από πλευράς Δήμου Διονύσου στην εκλογική διαδικασία έδωσαν το παρών η Δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωακείμ Αμπαρτζίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Ουσταμπασίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Βαφειάδης.

Διαβάστε τι δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γ.Μαρκόπουλος μετά την εκλογή του:

“Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους για τη σπουδαία τιμή που μας έκαναν και εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την αυτοδιοικητική μας ομάδα, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής , που διεξήχθησαν εχθές. Η ομάδα μας, «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες και όλους που έλαβαν μέρος στις εκλογές και ιδίως σε όσους εξελέγησαν.
Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω θερμά που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, για δεύτερη θητεία, και να τους υποσχεθώ πως όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για ακόμα πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.
Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, θα δουλέψουμε σαν μία γροθιά! Και πάλι όλοι μαζί, και πάλι για όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους Δήμους της Αττικής. Χωρίς προσωπικές και κομματικές προτιμήσεις, χωρίς διακρίσεις. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε.”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ