Ο συγγραφέας Γιάννης Ναστούλης στο edionysos.gr: “Γιατί δεν προχώρησε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Διονύσου” !

Διαβάστε την παρέμβασή του. Τι λέει για Ζαμάνη, Καλαφατέλη, Κοκμοτό και Τσούκα.

Του Γιάννη Ναστούλη *

Η περιπέτεια μιας ιδέας: “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Διονύσου”

Ήδη από το 2015 κατέθεσα, ιδιοχείρως, στον κύριο Β. Κοκμοτό, τότε αντιδήμαρχο παιδείας, ολοκληρωμένη και λεπτομερώς επεξεργασμένη πρόταση-μελέτη για τη δημιουργία πιστοποιημένου «Ελεύθερου Πανεπιστημίου Διονύσου», το οποίο θα ενοποιούσε όλες τις αυτόνομες ή κερματισμένες πνευματικές και πολιτιστικές δράσεις σε έναν διαρκή φορέα/θεσμό, στο πρότυπο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της «Στοάς του Βιβλίου» του κυρίου Γ. Μπαμπινιώτη.

Η πρότασή μου «ενταφιάστηκε» για τρία ολόκληρα χρόνια, παρά την σχεδόν «ενθουσιώδη» υποδοχή της. Τον Σεπτέμβρη του 2018 κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Υάδες», εκδόσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, την οποία συντόνιζα, κάλεσα, εκ νέου, δημοσία, τον παριστάμενο Δήμαρχο κ. Ζαμάνη, απλώς, να τροχοδρομήσει την κατατεθειμένη πρόταση, τοσούτο μάλλον που, ατύπως, η Βιβλιοθήκη μας ήδη δια της εθελοντικής ομάδας κυριών του Διονύσου και της υπεύθυνης κυρίας Χ. Γιαννέτου, λειτουργούσε ως οιονεί πρόπλασμα Πανεπιστημιου. Η πρόταση-κλήση μου «ενταφιάσθη» και πάλι. Τον Οκτώβριο του 2018, σε διάλεξή μου υπό την αιγίδα της Βιβλιοθήκης και του Συλλόγου γονέων του ΓΕΛ Διονύσου, κάλεσα τον παριστάμενο κύριο Τσούκα, νυν αντιδήμαρχο παιδείας, αυτή τη φορά, ο οποίος επέδειξε τη μεγαλύτερη επίνοια, καθόσον, «γείωσε» την ιδέα για πέντε μήνες και την ενεφάνισε ως δική του προχθές, τρεις μήνες προ των δημοτικών εκλογών (sic), στέλνοντας κάποια κυρία Σταματίου, Καθηγήτρια Γαλλικής (;) από σχολείο σε σχολείο καλώντας τους Καθηγητές να συμμετάσχουν σε κύκλους διαλέξεων κάθε Δευτέρα στο σχολείο Καργάκου, στο πλαίσιο, λέει, του «ανοίγματος» του δημόσιου σχολείου στην κοινωνία, ψελλίζοντας περί Ανοιχτού Πανεπιστημίου Διονύσου, μη υποπτευόμεν(οι)η ότι ο τίτλος είναι κατοχυρωμένος από το γνωστό και σημαντικό κρατικό πανεπιστήμιο. Μάλιστα στην παρατήρησή μου ότι η χρήση του τίτλου είναι καταχρηστική έδειξε αμηχανία τέτοια που πιστοποιεί αδαημοσύνη, εξαιτίας βε-βιασμένης, πλημμελούς και ψηφοθηρικής εργαλειοποίησης μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης.

Για την ιστορία αναφέρω ότι την άνω πρόταση/μελέτη κατέθεσα, μεταξύ άλλων, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές (2014), υπό την ιδιότητα του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου, ως το προσωπικό μου όραμα για τον Δήμο μας. Η πρόταση του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου» πολιτογραφήθηκε τότε για πρώτη φορά στα καθ’ ημάς πράγματα και εντάχθηκε, ασμένως, από τον κύριο Γιάννη Καλαφατέλη στο επίσημο πρόγραμμα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας». Το σχέδιο εκκρεμεί και δυστυχώς έγινε αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από τη δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος κύριος Ζαμάνης, γνωρίζει τις μεθοδεύσεις της κυρίας Σταματίου και του κυρίου Τσούκα;

* Ο Γιάννης Ναστούλης είναι Καθηγητής του ΓΕΛ Διονύσου, συγγραφέας και δημότης Διονύσου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ