Οι μαθητές του Γυμνασίου Άνοιξης επισκέφθηκαν την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Την Πέμπτη 11/04/2024 οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφτηκαν την κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την υγιεινή μεσογειακή διατροφή. Το πρόγραμμα στόχευε στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι μαθητές μας, ενημερώθηκαν σχετικά με την εποχικότητα, την τοποθεσία, τα μίλια τροφίμων, την βιώσιμη και υπεύθυνη κατανάλωση, τη συνειδητή διατροφή, το οικολογικό αποτύπωμα , την πιστοποίηση τροφίμων, τη μείωση των απορριμμάτων των τροφίμων και την ανακύκλωση. Στην συνέχεια συμμετείχαν σε δραστηριότητες γευσιγνωσίας χρησιμοποιώντας τοπικά, υγιεινά προϊόντα από το δίκτυο τοπικών παραγωγών. Επιπλέον ξεναγήθηκαν στο μεγαλύτερο κέντρο διανομής φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα και ενημερώθηκαν για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται στα καταστήματα της αγοράς, καθώς και για τα διάφορα επαγγέλματα και τους ρόλους που εμπλέκονται στο ταξίδι των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι.
Τέλος συμμετείχαν σε εργαστήρια κηπουρικής διαμορφώνοντας παρτέρια κήπων και έφυγαν παίρνοντας το δικό τους γλαστράκι με σπόρους βασιλικού που φύτεψαν.
Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς , συνοδούς κ. Γαβριήλ, κ. Μποκογιάννη, κ. Τσιτσιπά, κ. Γεροκούνα και κ. Χρυσάνθου. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαυροματιδου Ελένη, αρχηγό της εκδρομής και υπεύθυνη διοργάνωσης της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ