Οργανωμένο φαρμακείο αθλητικού συλλόγου: Τι πρέπει να περιέχει!

Ο αθλητισμός έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιλέγουν να τον προσθέσουν στη ζωή τους. Πολλές φορές, η ένταση της γυμναστικής, το άγχος της ημέρας και η μη τήρηση του διατροφικού πλάνου έχουν ως αποτέλεσμα κάποια μικρά επεισόδια αδιαθεσίας.

Αν είστε ιδιοκτήτης ενός χώρου γυμναστικής, όπως στούντιο πιλάτες και γιόγκα, γυμναστηρίου ή εργάζεστε σε ένα αθλητικό σωματείο, θα πρέπει να έχετε φροντίσει για την οργάνωση του φαρμακείου του αθλητικού συλλόγου και τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Συγκεντρώσαμε σε αυτό το άρθρο, ορισμένες συμβουλές για ναείστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μια απλή ή επείγουσα ιατρική κατάσταση.

  • Φόρμα ιατρικού ιστορικού

Για να είστε σε ετοιμότητα στην περίπτωση μιας ξαφνικής αδιαθεσίας ενός αθλούμενου, ετοιμάστε μια φόρμα με το ιστορικό του. Η φόρμα αυτή θα πρέπει να περιέχει τα στοιχεία του αθλητή, τηλέφωνα επικοινωνίας για έκτακτη ανάγκη, ένα σύντομο ιστορικό με χειρουργεία, αλλεργίες, παθήσεις και τη φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως να λαμβάνει. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ καθώς θα μπορείτε να δώσετε πληροφορίες στον ιατρό του αθλητικού συλλόγου και να βοηθήσετε την κατάσταση. Η φόρμα ιατρικού ιστορικού θα πρέπει να συνοδεύεται πάντα με ένα χαρτί παθολόγου ή καρδιολόγου για να σας εξασφαλίσει πως τα μέλη του συλλόγου μπορούν να αθληθούν.

  • Φαρμακείο

Αρχικά, θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με τα φάρμακα τα οποία προβλέπει η νομοθεσία και τα φαρμακευτικά είδη που θα πρέπει να υπάρχουν στο φαρμακείο σας. Το φαρμακείο, θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα σημείο που θα έχουν άμεση πρόσβαση οι γυμναστές και οι προπονητές για να δράσουν άμεσα σε μια επείγουσα κατάσταση. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στα γραφεία του συλλόγου ή στη γραμματεία. Όλα τα φάρμακα και τα σκευάσματα θα πρέπει να είναι σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για να μην αλλοιώνονται οι φαρμακευτικές τους ουσίες. Και να μην ξεχνάτε να κάνετε συχνούς ελέγχους στις ημερομηνίες λήξης αλλά και στο διαθέσιμο απόθεμα.

  • Φαρμακευτικά είδη

Για την αντιμετώπιση και επούλωση τραύματος των αθλητών του συλλόγου θα πρέπει να έχετε εξοπλίσει το φαρμακείο σας με βαμβάκι, αντισηπτικό spray, αυτοκόλλητες γάζες, οξυζενέ, Hansaplast και αυτοκόλλητες ταινίες. Ακόμη, προμηθευτείτε παυσίπονα, αντισταμινικά, αντιπυρετικά, αντιεμετικά και αναλγητικά χάπια. Προσθέστε στη λίστα σας θερμόμετρο, γάζες, φυσιολογικό ορό, ψαλιδάκι, οξύμετρο και ηλεκτρολύτες. Μπορείτε να χωρίσετε τα φάρμακα με βάση τη θεραπευτική ιδιότητα που έχουν και να τοποθετήσετε στο φαρμακείο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να χορηγήσετε την κατάλληλη ουσία.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ