«Ωρολογιακές βόμβες» τα παρατημένα οχήματα στο Δήμο Διονύσου…

Γράφει ο Γιάννης Κανουπάκης.

Του Γιάννη Κανουπάκη *

«Ωρολογιακές βόμβες» τα παρατημένα οχήματα στο Δήμο Διονύσου…

Οι δημότες με συνείδηση, οι κάτοικοι που πιστεύουν στη νομιμότητα και την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων πολιτισμού, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τη βάρβαρη προσβολή του περιβάλλοντος στον τόπο που ζούμε.

Η ευθύνη για την άθλια εικόνα στην ευρύτερη περιοχή, με τα δεκάδες παρατημένα ΙΧ, επιβατικά ή φορτηγά, σε δημόσιους χώρους και σε εγκαταλειμμένες ιδιοκτησίες, τόσο στον αστικό ιστό ή μέσα στο δάσος, βαραίνει πρώτα την κοινωνία και όσους δεν σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό.

Όμως, όταν το κακό συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια, η ευθύνη των διοικήσεων του Δήμου είναι διπλή. Κλείνουν τα μάτια μπροστά σε ένα κραυγαλέο φαινόμενο που μπορεί να λειτουργήσει σαν ωρολογιακή βόμβα ειδικά τις περιόδους υψηλών θερμοκρασιών με κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ, είναι βέβαιη η χρόνια επιβάρυνση εδάφους και υπεδάφους, όπως και της ατμόσφαιρας από διαρροή τοξικών στοιχείων (καύσιμα, λιπαντικά, λιωμένα πλαστικά κλπ).

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της κίνησης «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», θεωρώ πως είναι χρέος όλων μας, πρωτίστως, δε, των τοπικών αρχών να αντιμετωπισθεί άμεσα η ντροπιαστική αυτή κατάσταση. Πόσο δύσκολο είναι να παρέμβουμε και να απομακρύνουμε αυτά τα «σκουπίδια» από την πόλη μας;

Πόσα χρόνια, ακόμη, θα χρειασθούν, άραγε, για τη λήψη μέτρων αποφυγής τέτοιων περιπτώσεων; Πότε θα υπάρξει πραγματικός έλεγχος και γιατί δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε εκείνους που εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους, αδιαφορώντας για το διπλανό τους, την ανακύκλωση και την ποιότητα της ζωής όλων μας;

Η παράταξή μας, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Διονύσου, Κωστή Κουριδάκη, είναι αποφασισμένη να βάλει, επιτέλους, τάξη στο χάος!

* Ο Γ.Κανουπάκης είναι Δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Διονύσου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ