Παναγιώτης Τσούκας: “Είμαι υπερήφανος για το ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”

Διαβάστε τι δηλώνει στο edionysos.gr ο αντιδήμαρχος παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού & κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Διονύσου.

Αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, μιας ενδιαφέρουσας δράσης που λειτουργεί από τις αρχές Απριλίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Άνοιξης, δηλώνει μέσω σύντομης συνέντευξης που μας παραχώρησε ο Παναγιώτης Τσούκας, αντιδήμαρχος παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Διονύσου.

Τελικά το “Ανοιχτό Σχολείο” ξεκίνησε και συνεχίζει με αρκετά ενδιαφέρουσες ομιλίες / εκδηλώσεις. Ποια ήταν η βασική ιδέα της δράσης ;

Η βασική ιδέα ήταν η βαθιά πίστη μας, τόσο η δική μου προσωπικά ως αρμόδιου αντιδημάρχου παιδείας, όσο και της δημοτικής αρχής συνολικά, με πρώτο το Δήμαρχο Δ.Ζαμάνη, στην αξία αλλά και την άρτια επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευτικών του Δήμου Διονύσου.Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία “διαμάντια”. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο να συνδέσουμε αυτούς τους ανθρώπους με την κοινωνία, μέσω του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Δηλαδή αφού αυτοί οι καθηγητές βοηθούν ήδη τα παιδιά μας στη μελέτη τους ώστε να γίνουν οι επιστήμονες και οι υπεύθυνοι πολίτες του αύριο, θα ήταν σωστό αφενός να τους αναδείξουμε και αφετέρου να τους δώσουμε δημόσιο βήμα και χώρο έτσι ώστε να ξεδιπλώσουν τις σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες που διαθέτουν. Και έτσι, βέβαια, θα μπορέσουμε να βγούμε όλοι ωφελημένοι, εκπαιδευτικοί και πολίτες.Το ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί  3 ομιλίες ενώ άλλες 2 έχουν προγραμματιστεί για το Μάϊο.

Υπήρξε, ωστόσο, μία κριτική γιατί δεν προχώρησε η δημοτική αρχή Ζαμάνη το “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο”, υλοποιώντας σχετική πρόταση που είχε διατυπωθεί στο παρελθόν…

Σίγουρα υπάρχουν διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες κι από άλλους, εμείς δεν διεκδικούμε το αλάθητο.Απλά όμως θα ήθελα να σας πω ότι το “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” είναι ένα διαφορετικό πράγμα από τη δράση που υλοποιούμε. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να δώσουμε βήμα στους καθηγητές των σχολείων μας. Με την  ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης κα Κρεμμύδα, για τη μεγάλη συνεισφορά της καθώς και σε όλους εκείνους τους καθηγητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και δέχθηκαν να πραγματοποιήσουν ομιλίες για το κοινό.

Εφόσον η σημερινή δημοτική αρχή αλλά κι εσείς προσωπικά, επανεκλεγείτε, η δράση θα συνεχιστεί ;

Επειδή η σημερινή δημοτική αρχή θα επανεκλεγεί και θα έχει για Δήμαρχο το Διονύση Ζαμάνη, σας λέω ότι η δράση θα συνεχιστεί. Από εκεί και ύστερα εγώ ως πρωτεργάτης, μαζί με άλλους φυσικά, αισθάνομαι υπερήφανος για το ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Πίστεψα σ’αυτό και έβαλα ένα μικρό λιθαράκι αν και ήμουν για ένα μικρό διάστημα αντιδήμαρχος παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικών υποδομών του Δήμου Διονύσου.

Κε Τσούκα, σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ