Πανελλαδικό βραβείο στο Δήμο Διονύσου για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020»

Πανελλαδικό βραβείο για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2020» απονεμήθηκε στο Δήμο Διονύσου, σε τελετή που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Δήμος Διονύσου, συγκέντρωσε την 6η υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές, στην κατηγορία των μεγάλων Δήμων της χώρας, για τις δράσεις που διοργάνωσε το 2020.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Μανώλη Κόκκαλη, Παναγή Λουκάτο και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαργαρίτα Μπάμπη-Ιατρίδου.

Ο κ.Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Ένα βραβείο από μόνο του δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις λύσει όλα τα προβλήματα του Δήμου σου. Θα έλεγα, ωστόσο, ότι ένα βραβείο σημαίνει ότι έχεις βάλει κι εσύ ένα μικρό λιθαράκι για να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο. Άλλωστε πολλές φορές οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από μικρά πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να υποτιμούμε.

Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό και για ένα ακόμη λόγο. Έρχεται μετά από ένα πάρα πολύ δύσκολο χειμώνα που περάσαμε στο Δήμο Διονύσου λόγω της θεομηνίας «Μήδειας», αλλά κι ένα εφιαλτικό καλοκαίρι με καταστροφικές πυρκαγιές. Αυτή τη διάκριση λοιπόν, θα ήθελα να την αφιερώσω σε όλους τους δημότες του Δήμου Διονύσου που άντεξαν και να τους πω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Επίσης, στους Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους και συνεργάτες μου, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά οράματα και στόχους, μεταξύ των οποίων και το στόχο της βιώσιμης κινητικότητας. Ακόμη, θα ήθελα  να συγχαρώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και το Πράσινο Ταμείο για τη φετινή άρτια διοργάνωση.

Μπροστά μας έχουμε πάρα πολλή δουλειά, στην προσπάθειά μας να κάνουμε το Δήμο μας πιο προσβάσιμο, με μικρότερη χρήση αυτοκινήτου και παράλληλα περισσότερο ποδήλατο, περπάτημα και άλλες μορφές ήπιας μετακίνησης και κυκλοφορίας. Αυτός είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές».

#europeanmobilityweek

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ