Παραλιακός άξονας θα ενώνει το Δήμο Μαραθώνα με το Δήμο Ωρωπού

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής θα υλοποιηθεί η μελέτη για την κατασκευή του παραλιακού άξονα που θα ενώσει τον Δήμο Μαραθώνα με τον Δήμο Ωρωπού, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη

Η μελέτη και κατασκευή του παραλιακού άξονα που θα ενώσει τον Δήμο Μαραθώνα με τον Δήμο Ωρωπού, ένα έργο με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο για τη ΒορειοΑνατολική Αττική, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τους Δημάρχους Ωρωπού Γ. Γιασημάκη και Μαραθώνα Σ. Τσίρκα.
Στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Ωρωπού μετείχαν επίσης ο Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ωρωπού και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης και ο Αντιδημάρχος Καλάμου και Οικονομικών Πέτρος Δέδες.
Κατά τη συνάντηση με απόφαση του κ. Πατούλη αποφασίστηκε να γίνει, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μία εμπεριστατωμένη μελέτη για ένα οραματικό έργο που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της ΒορειοΑνατολικής Αττικής.
Ειδικότερα πρόκειται για την κατασκευή ενός παραλιακού οδικού άξονα που θα ενώσει το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης με αυτό των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού. Παράλληλα με την κατασκευή του έργου θα γίνει και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Μαραθώνα, της Ραμνούντας και του Αμφιαράειου, δημιουργώντας μία μοναδική ιστορική-πολιτιστική διαδρομή, η οποία θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους τουρίστες.
Λεπτομέρειες για το έργο παρουσιάστηκαν αναλυτικά κατά τη συζήτηση, από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ωρωπού και εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Κατσιγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Καλάμου και Οικονομικών Πέτρο Δέδε.
Τη μελέτη του έργου θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε:
«Βάζουμε τα θεμέλια για να γίνει πράξη ένα εμβληματικό έργο, με πολλά οφέλη για τους πολίτες. Η κατασκευή του οδικού άξονα που θα ενώνει την Αγία Μαρίνα με τον Ωρωπό αποτελεί ένα νευραλγικό έργο που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της ΒορειοΑνατολικής Αττικής και θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.
Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας ότι χωρίς χρονοτριβές θα υλοποιήσουμε το όραμα μας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, μέσα από σημαντικές παρεμβάσεις. Αυτό το στοίχημα είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε, σε συνεργασία με τους Δήμους, τις υπηρεσίες μας και τις τοπικές κοινωνίες».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ