Παράθυρο ευκαιρίας για μη τοποθέτηση διοδίων σε Άγιο Στέφανο – Βαρυμπόμπη από την απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών Ν.Ταχιάου στο Μ.Χριστοδουλάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΑΚΗ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν Διόδια στον Άγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη μετά την τοποθέτηση στη Βουλή του αρμόδιου Υφυπουργού για θέματα υποδομών Νίκου Ταχιάου, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη με θέμα «Αδικαιολόγητη εμμονή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ως προς την εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου και κατ’ επέκταση αναλογικών διοδίων μετά τον κόμβο Μεταμόρφωσης». Ο κ.Ταχιάος είπε ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για διόδια, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εξαιτίας του σχετικού νόμου 3555/2007, έχουν πληρωθεί από το 2017 για τη μη κατασκευή των διοδίων, στα πλαίσια της σύμβασης, στον παραχωρησιούχο 103,4 εκατ. ευρώ. Και συνέχισε λέγοντας ότι η μη κατασκευή διοδίων οφείλεται μέχρι σήμερα στην παρέμβαση του Δημοσίου μέσω υπουργικών αποφάσεων, διευκρινίζοντας ότι για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα θα πρέπει να κυρωθεί μια νέα νομική διάταξη η οποία θα λέει ότι δεν θα εγκατασταθούν διόδια στο ύψος της Κηφισιάς και του Διονύσου στην ΠΑΘΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ: “ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο 16ΕΤΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ – ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ”

 

Ο π.αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσου Γιάννης Φωτάκης με αφορμή την τελευταία εξέλιξη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλω να ευχαριστήσω το Μανώλη Χριστοδουλάκη για την αμέριστη συμπαράσταση του στα μεγάλα θέματα της περιοχής μας (θυμίζω πρόσφατα και την παρόμοια ενέργεια για τα λατομεία) και συγχρόνως την καλή συνεργασία που έχουμε μαζί για την ανάδειξη τους.

Υπενθυμίζω ότι της επίκαιρης ερώτησης για το θέμα των Διοδίων, είχε προηγηθεί εμπεριστατωμένη γραπτή ερώτηση, στα ερωτήματα της οποίας ο κ. Χριστοδουλάκης έλαβε απάντηση και μάλιστα από Υπηρεσιακό παράγοντα, για το γνωστό περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης, δηλαδή της γνωστής σε όλους μας που προβλέπει την τοποθέτηση διοδίων στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, γεγονός που αγωνιζόμαστε επί 16 χρόνια να ανατρέψουμε.
Για το λόγο αυτό, μετά από συνεννόηση και συνεργασία που είχαμε, ο κ. Χριστοδουλάκης επανήλθε επαναφέροντας το θέμα στη σωστή του βάση: Δηλαδή, επιτέλους έχει την πολιτική βούληση η Κυβέρνηση να τροποποιήσει τη σύμβαση, ώστε να απαλλαγούν οι περιοχές μας από το βραχνά αυτό;

Όπως θα αντιληφθούν οι ποίτες παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή, ο Υφυπουργός κ. Ταχιάος, άνοιξε ένα μικρό παράθυρο: Ότι δηλαδή το θέμα είναι ανοικτό για την Κυβέρνηση και ότι σε κάθε περίπτωση θα προηγηθεί διαβούλευση με τους Τοπικούς Δήμους.

Η σημερινή χαραμάδα είναι στο χέρι μας να ανοίξει πλέρια και ο 16ετής αγώνας μας επιτέλους να ευοδωθεί.
Χρειάζεται γι’ αυτό πρωτοβουλία για άμεση συνεδρίαση της Διαδημοτικής – Διαπαραταξιακής επιτροπής ”Δημ. Κυριαζόπουλος”, για την υλοποίηση των ενεργειών του πρόσφατου Ψηφίσματος του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Το βάρος πέφτει στη Δημοτική Αρχή. Η στήριξη αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

Με εκτίμηση
Γιάννης Φωτάκης
τ. Αναπληρωτής Συντονιστής
της Επιτροπής ”Δημ. Κυριαζόπουλος”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΟΥΡΓΟΥ Ν.ΤΑΧΙΑΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Μ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ