Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας και του Δημάρχου Διονύσου η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κρυονέρι – Νέα έκτακτη αιμοδοσία στον Άγιο Στέφανο την Τρίτη 7/4

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, με αρωγούς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

Στην αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου και την υποστήριξη του Δήμου Διονύσου, ανταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες, οι οποίοι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης αλλά και αισιοδοξίας.

Κατά τη διαδικασία, τηρήθηκε το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας, ενώ συγκεντρώθηκαν 68 φιάλες αίματος, σε μια εποχή που η προσφορά αίματος είναι απολύτως απαραίτητη για το σύστημα υγείας.

Το παρών στην αιμοδοσία έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάνννης Καλαφατέλης. Παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου Γιάννης Τσουδερός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Ηρακλής Χιώτης, ο Δημήτρης Κυρανάκης, νυν και πρώην δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Ο κος Κωτσιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της αιμοδοσίας και συνεχάρη τους διοργανωτές. Ο ίδιος μάλιστα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν αίμα.

Από την πλευρά του ο κος Καλαφατέλης ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας για την παρουσία του, ενώ ανήγγειλε τη διοργάνωση και νέας έκτακτης αιμοδοσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 7 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Σε σχετική δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεκάδες συμπολίτες μας προσέφεραν το πιο πολύτιμο δώρο ζωής, το αίμα τους, δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε όλοι εδώ, μαζί και με το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κο Ιωάννη Κωτσιόπουλο, για να στείλουμε ένα μήνυμα ζωής αλλά και στήριξης προς το σύστημα δημόσιας υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα υγείας. Προχωρούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, πολίτες και δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη σημαντική κρίση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έδωσε αίμα, τους διοργανωτές, καθώς και σε εκείνους που συνέβαλλαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία. Την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 ο Δήμος Διονύσου θα διοργανώσει και νέα αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου από τις 15:00 μ.μ. έως 19:30 μ.μ. . Προσκαλώ τους δημότες μας να δώσουν και πάλι το παρών. Θα είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε την κοινή προσπάθεια».

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ