Περισσότεροι από 50 μαθητές σχολείων του Δήμου Διονύσου συμμετείχαν στο Μαραθώνιο ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Πολύ όμορφες εντυπώσεις αποκόμισαν όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση “ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ” με θέμα  “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80… λέξεις”, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

Περισσότεροι από 50 μαθητές των σχολείων μας, δημοσίων και ιδιωτικών αλλά και κέντρων ξένων γλωσσών συμμετείχαν με ενθουσιασμό και απέδειξαν ότι τα Γαλλικά είναι μία εύηχη και καλά δομημένη γλώσσα στην οποία έχουν εκφραστεί πολλοί δημιουργοί από όλες τις χώρες.

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Τμήματος Παιδείας του Δήμου και του κ. Μαρκαντωνάκη, υπεύθυνου εκπαιδευτικού έργου Γαλλικής Γλώσσας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηυθύναν ο Δήμαρχος κ. Ζαμάνης, ο αντιδήμαρχος κ. Τσούκας καθώς και η κ.Βασιλική Παπαδοπούλου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου για τα Δημοτικά σχολεία Ανατολικής Αττικής 5ο ΠΕΚΕΣ όπου τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων. Επιθυμία όλων ήταν να γίνονται πιο συχνά παρόμοιες εκδηλώσεις στο Δήμο μας. [Συντονιστική Επιτροπή : Γεωργίου Βάνα, Ζαμάνη Μαρία , Γεωργιάδου Χρυσάνθη].

Βάνα Γεωργίου

Ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου τουυ Δήμου Διονύσου.

Επιτυχημένος ο Μαραθώνιος Γαλλοφωνίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, ο Μαραθώνιος ανάγνωσης έργων Γαλλόφωνης Λογοτεχνίας που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γαλλικής γλώσσας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ζαμάνης συνεχάρη παιδιά, γονείς και καθηγητές για τη συμμετοχή και μίλησε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της γαλλικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και για τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας καθώς και στη σημαντική αξία του πρωτόκολλου πολιτιστικής συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα ο Δήμος Διονύσου με τον Δήμο Rougemont le Chateau της Γαλλίας, μέσω του οποίου μαθητές του ενός δήμου φιλοξενούνται από τον άλλο, διευρύνοντας τον πολιτιστικό τους ορίζοντα και ενδυναμώνοντας τις μεταξύ τους σχέσεις φιλίας. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η κα Βασιλική Παπαδοπούλου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου για τα Δημοτικά σχολεία Ανατολικής Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δεκάδες μαθητές από σχολεία και φροντιστήρια του δήμου, αλλά και καθηγητές, διάβασαν στα γαλλικά, αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα και απήγγειλαν ποιήματα. Επίσης, προβλήθηκαν σχετικά video και παρουσιάστηκε ένα μικρό θεατρικό έργο. Ο Μαραθώνιος ολοκληρώθηκε με γαλλικά τραγούδια που ερμήνευσε ομάδα μαθητών, με απονομή επαίνων και αναμνηστικών δώρων και με τους θεατές συγκινημένους να καταχειροκροτούν όλα τα παιδιά.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κα Βάνα Λιακέα η οποία μαζί με τις κ.κ. Μ. Ζαμάνη και Χρ. Παντελογιάννη είχαν την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσούκας, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωστάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Δημήτρης Χριστόπουλος, και πολλοί καθηγητές και διευθυντές σχολείων και φροντιστηρίων του δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ