Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Παιδικών Σταθμών Δήμου Διονύσου

Εξαιρετικά επιτυχημένη η 1η Συνάντηση Παιδικών Σταθμών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των παιδικών σταθμών του Δήμου Διονύσου, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Διονύσου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα παιδιά του κάθε παιδικού σταθμού παρουσίασαν μέρος της δημιουργικής τους δουλειάς βασισμένη στο ενδιαφέρον τους για μάθηση και στις ανάγκες της ηλικίας τους που ενθουσίασε γονείς και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης στον χαιρετισμό του, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο πολύ υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών των παιδικών σταθμών του Δήμου σε γονείς και παιδιά, τόνισε ότι με τη δημιουργία των 3 νέων παιδικών σταθμών στον Δήμο καλύφθηκαν όλες οι αιτήσεις όσων δικαιούταν, και συνεχάρη διοίκηση και εργαζομένους για την πολύτιμη δουλειά τους.
«Είναι μαγευτικό να βλέπεις τα χαρούμενα πρόσωπα τόσων πολλών παιδιών. Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες όλων και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στις οικογένειές τους, καθώς και στη διεύθυνση της «Εστίας» και το σύνολο του προσωπικού για την επιτυχία της Συνάντησης και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στους Παιδικούς μας Σταθμούς».

Ο πρόεδρος της «Εστίας» Θεόδωρος Στάικος, υπεύθυνος για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, αναφέρθηκε στην υποδειγματική λειτουργία τους και μίλησε για τη φιλοσοφία που τη διέπει η οποία είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών στηριγμένη σε σύγχρονες παιδοκεντρικές, παιδαγωγικές μεθόδους. Αναφέρθηκε, επίσης, σε μια σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται για την σωστή εκπαιδευτική λειτουργία των σταθμών, όπως τα σεμινάρια προσωπικού, τα σεμινάρια για γονείς, η συνεργασία με ψυχολόγο και παιδίατρο, οι ατομικές συναντήσεις γονέων καθώς και η συνεχής συνεργασία με τους γονείς στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Συνεχάρη τη διευθύντρια Στέλλα Καμακάρη και όλους τους εργαζομένους για την συνεισφορά τους και τόνισε ότι πλέον στόχος είναι όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου να λειτουργούν ως πρότυποι.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κάθε σταθμός παρουσίασε ένα πρόγραμμα με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που συγκίνησε και ενθουσίασε τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους γονείς οι οποίοι ανταπέδωσαν με το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Γονείς και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις κατασκευές των παιδιών στα περίπτερα των σταθμών, καθώς και να διασκεδάσουν με θεατρική παράσταση απολαμβάνοντας στο τέλος το πλούσιο catering για όλους.

Μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη 2η συνάντηση των Παιδικών Σταθμών.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ