Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την πυροπροστασία στη Δροσιά

Με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου και του Σωματείου Ρέας Δροσιάς. Δεν προσήλθε, αν και κλήθηκε, η αντιδήμαρχος Καλλιόπη Ταουξή, υπεύθυνη για την πολιτική προστασία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το Σωματείο Ρέας, πραγματοποίησε εκδήλωση για την πυροπροστασία την Κυριακή 05.05.2019 στην πλατεία Σεμέλης στη Ρέα.

Το θέμα της εκδήλωσης αφορά το σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, έχουν ευαισθητοποιηθεί και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθούν, ιδιαίτερα στη περιοχή μας η οποία είναι δασώδης και ως εκ τούτου πολύ ευάλωτη στις πυρκαγιές.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, η Πρόεδρος του Σωματείου Ρέας κα. Ρ. Ιατρίδου και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου κ. Κ. Μπομπής.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο υπεύθυνος της ομάδας εθελοντών- πυροσβεστών Ροδόπολης κ. Α. Κούνης, ο οποίος μετά από μια σύντομη εισήγηση, απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων των συμπολιτών μας, για θέματα πρόληψης, αλλά και καταστολής σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στη εκδήλωση επίσης παρέστη ο Πρόεδρος των εθελοντών της Δ.Ε Διονύσου κ. Δ. Πιτιανούδης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες μας να πυκνώσουν τις ομάδες εθελοντών πυροπροστασίας, για να ενισχυθεί έτσι η προσπάθεια της πρόληψης.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας διευκρίνισε ότι, η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε αποκλειστικά και μόνον από τους δυο Συλλόγους (Σωματείο Ρέας και Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διονύσου), και ότι είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις για το ίδιο θέμα, που ενδεχομένως θα οργανωθούν από τις διάφορες Δημοτικές Παρατάξεις, εν όψει των Δημοτικών εκλογών. Επίσης δήλωσε ότι η εκδήλωση είναι συνέχεια της αντίστοιχης περσινής (Ιουλίου 2018), που έγινε στον ίδιο χώρο.

Τονίστηκε επίσης ότι ο ΣΤΟΧΟΣ της εκδήλωσης είναι , ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαϊου , να δοθούν οι κατάλληλες πληροφορίες, ώστε να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε ,όσο γίνεται πιο έγκαιρα, είτε ως πολίτες, είτε ως Δήμος, προκειμένου να κάνουμε αυτά που πρέπει, κυρίως για την ΠΡΟΛΗΨΗ, αλλά και την καταστολή και προστασία μας σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, εκδήλωση πυρκαγιάς, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο οι δύο Σύλλογοι μας, στην ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ να αποφύγουμε τον περσινό εφιάλτη με την εκατόμβη των νεκρών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου κκ. Ι. Φωτάκης, Ι. Τσουδερός και Χ. Ιωαννίδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Διονύσου κκ. Ι. Καλαφατέλης και Κ. Κουριδάκης, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Τ. Καρασαρλής και Ν. Πέππας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δροσιάς κ. Χ. Ποτίδης, η τοπική Σύμβουλος Δ.Ε Διονύσου κα. Π. Οικονομάκου, υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και αρκετοί συμπολίτες μας.

Απουσίαζε δυστυχώς, παρόλο ότι προσκλήθηκε, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου κα. Κ. Ταουξή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μπομπής στη παρέμβαση του υπενθύμισε επίσης ότι, ο Σύλλογός μας το περσινό καλοκαίρι είχε απευθύνει επιστολή (με αρ. πρωτ. 25345/26.07.18) στον Δήμαρχο Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη με οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις πυροπροστασίας (όπως, η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου με απλές χρηστικές οδηγίες προς τους πολίτες, ο ορισμός συντονιστικού οργάνου του Δήμου που θα αποφασίζει την εκκένωση των διαφόρων περιοχών σε περίπτωση φωτιάς, η κοινοποίηση στους πολίτες των τηλεφώνων ανάγκης του Δήμου και των οδών διαφυγής με συγκεκριμένους οδικούς χάρτες, ο έλεγχος λειτουργίας των κρουνών και δεξαμενών νερού, ο συντονισμός Εξωραϊστικών και Εθελοντικών Συλλόγων για την οργάνωση περιπολιών και φυλάξεων κτλ.), εκτός βεβαίως των κλασσικών και αυτονόητων μέτρων προφύλαξης, όπως είναι ο καθαρισμός των οικοπέδων από τα ξερά χόρτα και η άμεση αποκομιδή τους κτλ.

Μέχρι σήμερα δυστυχώς ο Σύλλογός μας δεν έχει λάβει καμία απάντηση από τον Δήμο Διονύσου , αναφορικά με την υιοθέτηση και υλοποίηση των ανωτέρω συγκεκριμένων προτάσεων του.

Τέλος ο Σύλλογος μας, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το πολύ ευαίσθητο θέμα της πυροπροστασίας, οργανώνοντας ανάλογες εκδηλώσεις και προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις.

Διόνυσος 06.05.2019
Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου
Ο Πρόεδρος
Κώστας Μπομπής

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ