Σημαντική η συμβολή του Βασίλη Οικονόμου στην έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακουφιστική φροντίδα

ΕΙΣΗΓΗTΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στην έγκριση του εμβληματικού νομοσχεδίου για την ανακουφιστική φροντίδα, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την Τετάρτη 21/12/2022, σημαντική ήταν η συμβολή του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος ήταν ο βασικός εισηγητής εκ μέρους της Κυβέρνησης. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά το κλείσιμο της συζήτησης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Βουλευτής αποτελεί την ψυχή του πλαισίου για την ανακουφιστική φροντίδα, δεδομένου ότι τόσο ως Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, είχε εντάξει την ανακουφιστική φροντίδα στο πρόγραμμα του κόμματος και προσέφερε στον σχεδιασμό της.

Δείτε ανάρτηση του Βασίλη Οικονόμου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:
1. Τη δημιουργία και οργάνωση συστήματος παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας,
2. Τον καθορισμό των δομών παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και των ελάχιστων ποιοτικών κριτηρίων λειτουργίας τους και η οριοθέτηση του τρόπου και του ύψους της αποζημίωσής τους για τις υπηρεσίες που παρέχουν.
3. Την πρόβλεψη της συγκρότησης μίας διεπιστημονικής ομάδας επαγγελματιών υγείας για την παροχή εξειδικευμένης ανακουφιστικής φροντίδας, καθώς και της δυνατότητας επιμόρφωσης στο σύνολό τους των επαγγελματιών υγείας που παρέχουν υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας
4. Την πρόβλεψη της σύστασης εθνικού μητρώου ασθενών ανακουφιστικής φροντίδας υγείας και
5. Την σύσταση και η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας ως διεπιστημονικού συμβουλευτικού οργάνου, το οποίο θα συνδράμει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (Κε.Σ.Υ) και το Υπουργείο Υγείας στη χάραξη της κεντρικής εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας.
6. Στο νομοσχέδιο εντάχθηκε σχετική τροπολογία που προβλέπει την ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών σε σουπερμάρκετ και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ