Σωματείο Ρέας Δροσιάς: Ενημέρωση αναφορικά με την Εκδήλωση για την Πυροπροστασία

Την Κυριακή 5 Μαίου ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Εξωραιστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διονύσου πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα την Πυροπροστασία στην περιοχή μας με κύριο ομιλητή, όπως και στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση, τον υπεύθυνο της ομάδας εθελοντών πυροσβεστών Ροδόπολης κ. Α.Κούνη.

Μιλώντας στους κατοίκους της περιοχής μας συνέστησε αφ’ενός επαγρύπνηση, αφ’ετέρου άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής αν χρειαστεί στο τηλέφωνο 199 ή κλήση στο νούμερο 112 που είναι ο Ευρωπαικός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Τόνισε οτι είναι απολύτως αναγκαίος ο καθαρισμός των οικοπέδων καθώς και ορισμένες προλυπτικές ενέργειές όπως η κάλυψη τυχόν ακάλυπτων καυσόξυλων μέσα στα οικόπεδα, η καλή φύλαξη φιαλών υγραερίου ακόμα και ο καθαρισμός των στεγών.

Πολλοί απο τους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας απήυθυναν ερωτήσεις στον κ. Κούνη αλλά και προτάσεις μεταξύ των οποίων να ενταθεί η πίεση στον Δήμο για τον καθαρισμό των πεύκων μέσα απο τα οποία περνούν καλώδια της ΔΕΗ, για τον έλεγχο των αντλιοστασίων και της λειτουργίας των γεννητριών, καθώς και για τον έλεγχο της καλής λειτουργίας των κρουνών πυρόσβεσης της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από κάτοικοι της περιοχής , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου κκ. Ι. Φωτάκης, Ι. Τσουδερός και Χ. Ιωαννίδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Διονύσου κκ. Ι. Καλαφατέλης και Κ. Κουριδάκης, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Τ. Καρασαρλής και Ν. Πέππας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δροσιάς κ. Χ. Ποτίδης και η τοπική Σύμβουλος Δ.Ε Διονύσου κα. Π. Οικονομάκου.

Μαργαρίτα Μπάμπη-Ιατρίδου
Πρόεδρος Σωματείου Ρέας Δροσιάς

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ