Σωματείο Ρέας: Τι έκανε ο σύλλογός μας το 2018

Αγαπητοί Ρεάτες,

Κατά την διάρκεια του 2018, ο σύλλογός μας προσπάθησε με ελάχιστα μέσα να συμβάλλει στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που έχουμε κάνει.

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Εγινε συγκέντρωση των κατοίκων της Ρέας στην πλατεία Σεμέλης και ομιλία του υπευθύνου πολιτικής προστασίας για ενημέρωση των κατοίκων. Συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο για να μας ενημερώσει σε βασικά θέματα όπως είναι οι κρουνοί, πιθανό σχέδιο διαφυγής, διάνοιξη αντιπυρικών λωρίδων κ.λ.π.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Εχουμε συνεχή επαφή με Δήμο σχετικά με τη νέα δημοπράτηση του έργου. Διαπιστώσαμε οτι στα πρώτα τέλη αποχέτευσης η τιμολόγηση πλησίαζε τα τέλη ύδρευσης! Ως εκ τούτου στείλαμε επιστολή στην αρμόδια υπηρεσία και περιμένουμε απάντηση.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Με δική μας πρωτοβουλία και δική μας συμμετοχή καθαρίστηκε απο ειδικό συνεργείο η πλατεία Σεμέλης και οι πινακίδες της πλατείας απο τα graffiti.
Ενημερώσαμε τον Δημάρχο σχετικά με τον ελλειπή καθαρισμό της περιοχής μας. Επειδή η διαβεβαίωσή του οτι η καθαριότης θα δοθεί εντός τριών μηνών σε ιδιωτική εταιρεία δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, συνεχίζουμε τις πιέσεις ώστε να δωθεί άμεση λύση τόσο στον καθαρισμό όσο και στην συντήρηση των πλατειών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟ Δ.Σ. αποφάσισε κάθε πολιτιστική εκδήλωσή μας να έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Ετσι στην καθιερωμένη πιά Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας, συγκεντρώσαμε ένα σεβαστό ποσό το οποίο δώσαμε στο Ιδρυμα Κωφαλάλων Δροσιάς.

Προγραμματίζουμε ομιλία με θέμα σχετικό με τον καρκίνο του μαστού απο τον Σύλλογο ΕΜΕΙΣ και την ομάδα του κ.Ξεπαπαδάκη

Κάθε χρόνο την Ανοιξη, διοργανώνουμε ποδηλατικό γύρο της Ρέας. Μιά εκδήλωση που περιμένουν με χαρά μικροί και μεγάλοι.

Εχουμε καθιερώσει κάθε χρόνο μια καλοκαιρινή μουσική βραδιά. Η φετινή αναμένεται να έχει την ίδια μεγάλη επιτυχία που είχε και η περσινή.

Για όλες τις εκδηλώσεις μας θα σας ενημερώνουμε εγκαίρως.

Το Σωματείο μας προσδοκεί σε νέα μέλη, αφ’ενός για να γνωριστούμε, αφ’ετέρου για να επιλύσουμε μαζί τα προβλήματα της περιοχής μας και να κάνουμε την Ρέα πρότυπο οικισμό γιατί νομίζουμε ότι πραγματικά το αξίζει!
Θα συνεχίζουμε την επαφή μας με ενημερωτικά γράμματα.
Θα θέλαμε την ενεργό συμμετοχή σας καθώς και τις ιδέες και παρατηρήσεις σας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ρέας
e-mail:somateioreas@gmail.com

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ