Σώθηκε το Κρυονέρι από τη μεγάλη φωτιά στο Τατόι, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου αλλά και γενικότερα του Δήμου Διονύσου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε την Τρίτη 3 Αυγούστου το Κτήμα Τατοΐου, τη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες. Η φωτιά έφτασε μάλιστα μια ανάσα από το Κοιμητήριο Κρυονερίου, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί αργά τη νύχτα η προληπτική εκκένωση των κατοικιών της οδού Ανθέων, με μήνυμα που έστειλε τόσο ο Δήμος Διονύσου στο Facebook όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ο Δήμος ενημέρωνε τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ενώ απηύθυνε έκκληση για ορθολογική χρήση του νερού, λόγω ζημιάς που σημειώθηκε σε αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στο ρέμα της Χελιδονούς.

Με τελευταία ανάρτησή του νωρίς το πρωί ο Δήμος Διονύσου ενημέρωσε ότι τα χειρότερα πέρασαν, καθώς χάρη στις ηρωικές προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών εμποδίστηκε το πέρασμα της φωτιάς στον Οικισμό του Κρυονερίου. Σημειώνεται ότι ολόκληρη τη νύχτα ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ήταν στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης  μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους κι όλο το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τους εθελοντές, τους πυροσβέστες και τις ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης (πάνω από 30 οχήματα και 150 άνδρες).

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ