ΣΠΑΠ: Στον αέρα η λειτουργία του Συνδέσμου μετά την αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης

"ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΣΣΗ ΣΙΩΜΟ

Απρόβλεπτες εξελίξεις για την εύρυθμη μέχρι σήμερα λειτουργία του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σηματοδοτεί η αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης, μετά από χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω κατεπείγουσας συνεδρίασης. Μετά τη συνεδρίαση μάλιστα ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση / δήλωση της Δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου, στην οποία κάνει λόγο για “προσωπικές ατζέντες”, υπονοώντας προφανώς τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης συνέβη λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του Βλάσση Σιώμου στην Προεδρία του ΣΠΑΠ, για 5η συνεχόμενη φορά! Στη δήλωσή του ο κ.Σιώμος αφού ευχαρίστησε τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους που τον στήριξαν, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επικράτησε παρά το ότι ήταν αντιμέτωπος με απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθίσταται αβέβαιη η συνέχιση λειτουργίας του ΣΠΑΠ, τουλάχιστον με τη μορφή που λειτουργούσε μέχρι σήμερα, καθώς η μεν Δήμαρχος Πεντέλης κάνει λόγο για παράτυπες εκλογές στον ΣΠΑΠ, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου χαρακτηρίζει παράτυπη την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, με την οποία αποφασίστηκε η αποχώρηση του Δήμου από το Σύνδεσμο. Συνεπώς όλα θα κριθούν από την τύχη των προσφυγών που θα υποβληθούν καθώς και από τη στάση των υπόλοιπων Δήμων, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Διονύσου, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα, ενόψει μάλιστα αντιπυρικής περιόδου…

Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Πεντέλης και του ΣΠΑΠ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

“Πάνω από την Πεντέλη δεν βάζουμε τίποτα και κανέναν”

Αποχωρεί ο Δήμος Πεντέλης από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού, μετά από απόφαση της 6ης έκτακτης κατεπείγουσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/3.

Την αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλαση του Πεντελικού, ύστερα από εισήγηση της δημάρχου, Νατάσσας Κοσμοπούλου, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/3.

‘Δεν οδηγηθήκαμε εύκολα σε αυτήν την απόφαση. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο. Πάνω από το βουνό δεν βάζουμε τίποτα και κανέναν. Η Πεντέλη είναι εξαιρετικά σημαντική για να υποτάσσεται σε πολιτικές, πόσο μάλλον σε προσωπικές ατζέντες. Ως πολίτες του δήμου που φέρει το όνομά της ως άνθρωποι που ζούμε στις παρυφές του βουνού και στις πλαγιές του γνωρίζουμε καλά το ευαίσθητο οικοσύστημα και τον κρίσιμο ρόλο του για την ποιότητα ζωής στους δήμους που το περιβάλλουν’, δήλωσε εξαρχής η Δήμαρχος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΠ

Ο Βλάσσης Σιώμος επανεξελέγη για 5η συνεχόμενη φορά Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)

Για πέμπτη (5η) συνεχόμενη θητεία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) επανεξέλεξε Πρόεδρο του, τον Δημοτικό Σύμβουλο Πεντέλης, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας Βλάσση Σιώμο, την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 στην Ειδική Συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε επίσης νέο Αντιπρόεδρο και νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα για τα θέματα οργάνωσης & λειτουργίας παιδικών εξοχών και κατασκηνώσεων Ιωάννης Μπούσουλας, ενώ η νέα Εκτελεστική Επιτροπή θα αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Πεντέλης Βλάσση Σιώμο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Λειτουργίας & Αναβάθμισης Κέντρου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου Δήμου Μαραθώνα Ευάγγελο Κυπαρίσση, τον Δημοτικό Σύμβουλου Δήμου Διονύσου Εμμανουήλ Κόκκαλη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Ιωάννη Παραχεράκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κηφισιάς Γεώργιο Σκορδίλη ως Τακτικά Μέλη.

Αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα Ευτυχία Σπανού και η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού Χριστίνα Χρυσούλα.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, μετά την εκλογή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολύ σημαντική και συγκινητική η σημερινή μέρα για μένα. Μεγάλη τιμή για μένα να επανεκλεγώ για 5η συνεχόμενη φορά Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ. Παρά το γεγονός πως βρέθηκα, για πρώτη φορά στην 25ετή Αυτοδιοικητική μου θητεία, αντιμέτωπος με απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις, κατάφερα με τη σημαντική και αμέριστη βοήθεια των συναδέλφων αυτοδιοικητικών δημάρχων και δημοτικών συμβούλων να εκλεγώ Πρόεδρος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Δημάρχους των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη, καθώς και τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για την ένθερμη υποστήριξη και εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν το πρόσωπό μου κατά τη σημερινή διαδικασία, επανεκλέγοντας με για πέμπτη (5η) συνεχόμενη φορά, στο ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα αξίωμα του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠΑΠ.

Αυτή η εμπιστοσύνη θεωρώ ότι μετουσιώνεται στη στήριξη που έχουμε ανάγκη για να συνεχίσουμε όλοι μαζί με μεγαλύτερη ένταση και ακόμη πιο οργανωμένα ώστε να επιτύχουμε τον κοινό μας σκοπό που δεν είναι άλλος από την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ επίσης χρωστάω στους αυτοδιοικητικούς φίλους μου από όλη την Αττική, στην οικογένεια μου αλλά και σε όλη την ομάδα της Συμπολιτείας για την αξιοπρεπή στήριξη τους αποδεικνύοντας πως υπάρχει αυτοδιοίκηση και άνθρωποι με αρχές και αξίες.

Εύχομαι καλή νέα θητεία στους νεοεκλεγέντες, στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ