Στέλιος Πέτσας: “Να μειωθούν οι φόροι στην εργασία και να καταπολεμηθεί η φοροαποφυγή στα νομικά εταιρικά σχήματα”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση.

Στέλιος Πέτσας: «Θέλουμε ένα ανταγωνιστικό, δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό μείγμα»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από ένα ανταγωνιστικό, δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό μείγμα. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ κ. Στέλιος Πέτσας.​

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στις εργασίες του Φορολογικού Συμποσίου για το Μέλλον της Φορολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο συνδιοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συμμετοχή Αντιπροσωπειών από τα Εθνικά Κοινοβούλια της Ένωσης και κορυφαίους εκπροσώπους Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών, όπως ο Ο.Ο.Σ.Α και το Δ.Ν.Τ., ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξει πως «το κατάλληλο φορολογικό μείγμα (tax mix) δεν είναι ανεξάρτητο από το ύψος των φόρων».

«Θέλουμε ένα ανταγωνιστικό, δίκαιό και βιώσιμο φορολογικό μείγμα», συνέχισε ο κ. Σ. Πέτσας, «ώστε να παρέχονται τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες που αναμένουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, από την ΕΕ και τα κράτη μέλη. Με δεδομένο ότι περισσότερο από το 50% των εσόδων στην ΕΕ προέρχονται από τους φόρους στην εργασία (άμεσοι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές) και μόλις το 7% από τους φόρους στο κεφάλαιο/επιχειρήσεις (CIT), χρειάζεται αύξηση της συμμετοχής των τελευταίων στο συνολικό μείγμα, αλλά με μείωση των φόρων στην εργασία, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και καταπολέμηση της φοροαποφυγής των επιχειρήσεων που δημιουργούν νομικά σχήματα μόνο για φορολογικούς σκοπούς.

«Επίσης», συμπλήρωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, «σε περιβάλλον κλιματικής κρίσης χρειάζεται αναδιάταξη των περιβαλλοντικών φόρων, όχι μόνο για τον μετριασμό (mitigation) αλλά κυρίως για την προσαρμογή (adaptation) στην κλιματική κρίση, ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα υποδομής, όπως έδειξε το καταστροφικό παράδειγμα των πρόσφατων πλημμυρών στη Θεσσαλία».

Προστίθεται ότι από την αποστολή της Βουλής των Ελλήνων συμμετείχαν επίσης και τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ.κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος (ΝΔ), Χαράλαμπος Μαμουλάκης (Σύριζα) και Μιχάλης Κατερίνης (ΠΑΣΟΚ).

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ