Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Διονύσου τη Δευτέρα 18/5

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει όλος ο μηχανισμός του Δήμου Διονύσου, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου για τους μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, με θέμα το άνοιγμα των σχολείων, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αναστασία Κώστα -Τσουκλίδη, ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Παπαδόπουλος, και οι Διευθυντές των Γυμνασίων του Δήμου.

Στην τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα και εκτιμήθηκε συνολικά η κατάσταση, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία τους, βρίσκοντας τα καθαρά και ασφαλή.

Ειδικότερα έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία τα αντισηπτικά που παρελήφθησαν από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ο Δήμος θα διαθέσει επίσης προστατευτικές μάσκες και γάντια, μία ποσότητα από εμφιαλωμένα νερά καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζονται οι καθαριστές και οι καθαρίστριες των σχολείων  (στολές, υλικά κλπ),

Επιπλέον, με εντολή του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, συνεργείο του Δήμου πραγματοποιεί απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε:

«Όπως στην πρώτη φάση ανοίγματος των Λυκείων για τη λειτουργία της Γ΄ Τάξης, έτσι και σήμερα τα σχολεία μας είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου παιδιά και εκπαιδευτικούς. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και στους γονείς των μαθητών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου τα μαθήματα να διεξαχθούν ομαλά και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Καλή αρχή σε όλους».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ