Στο Διαδικτυακό Συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα “Κλιματική Αλλαγή και Πολιτική Προστασία” παρενέβη ο Δήμαρχος Διονύσου

Στο Διαδικτυακό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Πολιτική Προστασία – Προκλήσεις και Προτάσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», συμμετείχε με παρέμβασή του ο Δήμαρχος Διονύσου και Μέλος της Επιτροπής Θεσμών Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο κ.Καλαφατέλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα της “Μήδειας” στο Δήμο, που οδήγησε στην πτώση χιλιάδων δέντρων και την ολοσχερή κατάρρευση των υποδομών ενέργειας. Ειδικότερα εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την αποτελεσματικότητα των σημερινών σχεδίων πολιτικής προστασίας απέναντι σε φυσικές καταστροφές αντίστοιχου μεγέθους, αναρωτώμενος ποια θα ήταν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μία Θεομηνία που προκάλεσε όχι μόνο ζημιές σε περιουσίες αλλά και αρνητικές συνέπειες στο οικοσύστημα. Τέλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα καλύτερης οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας με σύγχρονα μέσα, εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και τη συνεργασία με έγκριτους επιστημονικούς φορείς.

Στην εκδήλωση εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Norbert Barthle, ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εσωτερικών Δόμησης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Stephan Mayer, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

Δείτε περισσότερα για τις παρεμβάσεις ΕΔΩ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ