Στον αέρα -και πάλι- το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, αποχή των μειοψηφιών με αφορμή τα Λατομεία

ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η αντιπολίτευση επιχειρεί να ναρκοθετήσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου Διονύσου με πρόσχημα τα λατομεία

Με κοινή ανακοίνωσή τους πριν από λίγη ώρα οι παρατάξεις της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι σύμβουλοι, τρεις (3) μόλις ώρες πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου (!!) εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία  θα απέχουν -για μία ακόμη φορά- από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με πρόφαση την μη εισαγωγή ξεχωριστού θέματος για τα λατομεία.

Είναι προφανές ότι η αντιπολίτευση ενόψει μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων επιχειρεί να εργαλειοποιήσει μετά το αντιπλημμυρικό έργο της λεωφόρου Δροσιάς-Σταμάτας, τα έξυπνα φωτιστικά, τον ΟΕΥ κ.α., και το θέμα των λατομείων.

Ο πραγματικός λόγος που επιθυμούν να απέχουν και βέβαια αποκρύπτουν από τους πολίτες , είναι ότι επιθυμούν να μπλοκάρουν την πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να ναρκοθετήσουν ουσιαστικά τη λειτουργία του Δήμου.

Πρόκειται για ανεύθυνη στάση που δεν πλήττει τη δημοτική αρχή, αλλά  εν τέλει τα συμφέροντα των δημοτών.

Αν το πρόβλημά τους είναι πραγματικά η συζήτηση για τα λατομεία εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να το συζητήσουμε στην αρχή της συνεδρίασης.

Η Δημοτική Αρχή θα είναι εκεί για να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα και να δώσει απαντήσεις ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών.

Άραγε οι μειοψηφίες έστω και την ύστατη στιγμή θα αφήσουν τα τερτίπια και τα παιχνίδια ;

Θα προσέλθουν στη συνεδρίαση ή θα εξακολουθήσουν να κρύβονται πλήττοντας τη λειτουργία του Δήμου και απαξιώνοντας τους θεσμούς ;

Τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι πολίτες.

Δήμος Διονύσου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Αποφεύγετε την συζήτηση για τα Λατομεία κ. Δήμαρχε;

Μετά από τα όσα συνέβησαν στη Βουλή των Ελλήνων στις 20 Μαρτίου 2023, περιμέναμε από την διοίκηση του Δήμου να εισάγει, στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα συγκαλούσε, θέμα για την επαπειλούμενη λειτουργία νέων λατομείων στην Πεντέλη, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες και το ανώτατο όργανο του δήμου, αφενός για την «τεράστια επιτυχία» της μη(!) ψήφισης της σχετικής τροπολογίας και αφετέρου για την συμπεριφορά των στελεχών της διοίκησης στα μέλη της αντιπροσωπείας της διαπαραταξιακής επιτροπής.
Για την διοίκηση όμως, οι σοβαρές αυτές εξελίξεις της υπόθεσης των λατομείων δεν αποτελούν «θέμα προς συζήτηση» και της αρκεί ο μονόλογος της πανηγυρικής της ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία τα καταγγελλόμενα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούν «μικροπαραταξιακή εκλογική λογική»!
Υπό τις συνθήκες αυτές και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συμπεριφορές της διοίκησης του δήμου στο θέμα των λατομείων και για τα όσα συνέβησαν στη Βουλή στις 20 Μαρτίου 2023 θα απόσχουμε από την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον για την ίδια την διοίκηση, το θέμα αυτό δεν αξίζει να εισαχθεί προς συζήτηση.
Τέλος, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι παραμένουμε αταλάντευτοι στις κυρίαρχες επιδιώξεις, όπως έχουν αποτυπωθεί στο Ψήφισμα της 8ης Μαρτίου 2022 και θα πράξουμε, με συνέπεια και σεβασμό προς τους συνδημότες μας, οτιδήποτε είναι δυνατόν ώστε:
• Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε ενέργεια ίδρυσης & λειτουργίας νέων λατομείων στο Πεντελικό όρος και
• Να τροποποιηθεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ώστε να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ μια για πάντα με κάθε είδους εκμεταλλεύσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος μας.

Για τις Παρατάξεις
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ / ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ
ΕΥΠΟΛΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ / ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ / ΤΕΥΚΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ / ΝΙΚΟΣ ΚΛΗΜΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ / ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΩΤΟΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ