Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής “Σωκράτης”: Καμιά ανοχή στο επιχειρούμενο κλείσιμο 2 τμημάτων στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.

ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Αχαρνές :17/05/ 2024
Kάχι Καχιασβίλι 6                                                       Ολυμπιακο χωριό Αχαρνές                                                                          Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης                                             Τηλέφωνο : 6978896216                                http://syllogos-socratis.gr/                                           mail: sokratis.syllogos@gmail.com                                      Face book: Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Σωκράτης»

YouTube: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Προς:

Εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων Νηπιαγωγείων Αγίου Στεφάνου, Ένωση Γονέων Διονύσου, Δ.Ο.Ε, Μ.Μ.Ε.

 

Καμιά ανοχή στο επιχειρούμενο κλείσιμο 2 τμημάτων στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου

 

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής του «εξορθολογισμού του κόστους για την εκπαίδευση» και με γνώμονα την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική επιλογή για τη λειτουργία μεγάλων, σε αριθμό μαθητών, σχολικών τμημάτων, επιχειρείται το κλείσιμο 2 τμημάτων στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου.

Πρακτικά το παραπάνω σημαίνει στοίβαγμα, «σαρδελοποίηση» 25 μαθητών προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας σε λυόμενες αίθουσες, ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, παρά τις μεγαλοστομίες περί επανάστασης στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος μέσω του ψηφιακού σχολείου,  χωρίς αιδώ, αφήνουν τα σχολεία με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, ένα μήνα πριν κλείσουν για καλοκαίρι και προγραμματίζουν το κλείσιμο τμημάτων, αφού αντιμετωπίζουν τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση ως οικονομικό βάρος που πρέπει να ελαχιστοποιήσουν με κάθε τρόπο!!!

Έτσι αντιλαμβάνονται Κυβέρνηση και Υπουργείο την αναβάθμιση της ποιότητας στη δημόσια εκπαίδευση τον 21ο αιώνα…

Καμιά ανοχή στον εμπαιγμό!!! Κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών και γονιών ώστε να αποτρέψουμε το στοίβαγμα μαθητών.

Η διεύθυνση Αν. Αττικής,  να μην προχωρήσει στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και να δώσει λύσεις προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, Συλλόγους Γονέων, Ένωση Γονέων Διονύσου, τη Δευτέρα 20 Μαΐου στις 4:00 μ.μ. στα νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου για να προγραμματίσουμε τη δράση μας και να αποτρέψουμε το κλείσιμο των 2 τμημάτων.
 

Για το Δ.Σ.

        Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ