Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Ο Σωκράτης”: Ο “ Big Brother” σε σχολεία του Δήμου Διονύσου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Προς: Εκπαιδευτικούς, ΔΟΕ, Γονείς Μ.Μ.Ε.
ΚΟΙΝ:-Α/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο “ Big Brother” σε σχολεία του Δήμου Διονύσου

Στη συνεδρίαση της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου ψηφίστηκε εκτός ημερήσιας διάταξης η τοποθέτηση καμερών που θα λειτουργούν σε συνδυασμό με μεγάφωνα και θα απομακρύνουν όποιον εισέρχεται στους αύλειους χώρους των σχολείων του Δήμου. Η τοποθέτηση καμερών θα γίνει πιλοτικά σε πέντε σχολεία του Δήμου, οι οποίες θα λειτουργούν από τις 21:00 – 06:00 κατά τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων και όλο το 24ωρο τα Σαββατοκύριακα και αργίες.

Ο σύλλογος εκπ/κών ΠΕ Αν. Αττικής «ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» καταγγέλλει την άκρως επικίνδυνη απόφαση της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου. Είναι αδιανόητο οι μαθητές μας να παρακολουθούνται και να αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι μαθητές βρίσκονται στα προαύλια των σχολείων για να παίξουν, να διασκεδάσουν, εφόσον δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι άθλησης (όλα τα σχολικά γυμναστήρια έχουν διατεθεί σε ιδιωτικά σωματεία) , δεν υπάρχουν επαρκείς παιδικές χαρές ,στέκι νεολαίας κλπ. Από την άλλη, με την απόφαση αυτή «ανοίγεται» ένας επικίνδυνος δρόμος για την επέκταση αυτού του μέτρου και σε ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Ως παιδαγωγοί θεωρούμε ότι η λειτουργία κάμερας και μάλιστα σε χώρους όπου βρίσκονται ανήλικοι είναι μέτρο αυταρχισμού από τη φύση του, καθώς λειτουργεί ανασταλτικά και κατασταλτικά στην ελευθερία κινήσεων του μαθητή, επιδρά αρνητικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, προσβάλλει βάναυσα την προσωπική του αξιοπρέπεια και αναιρεί τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου.

Απαιτούμε να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα παιδιά. Να παρθούν μέτρα για την προστασία των σχολείων, με μόνιμους σχολικούς φύλακες σε 24ωρη βάση, με επαρκή φωτισμό και άλλα απαραίτητα μέτρα.

Διεκδικούμε σχολεία που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, τις ανάγκες τους για πολιτισμό και αθλητισμό.

Συμπαραστεκόμαστε στη συναδέλφισσά μας που προπηλακίστηκε από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, επειδή εξέφρασε την αντίθετη άποψη.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ