Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας Σ. Ε. Α. Δ.: “Ευχαριστούμε Αφίδνες, παραμένουμε πλάι σας”

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου, που αποτελεί το δεύτερο Εθελοντικό Κλιμάκιο σε ολόκληρη την Αττική.

“Ο Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας Σ. Ε. Α. Δ. δεν έχει απλά κάποια σχέση με τις Αφίδνες… Είναι οι ίδιες οι Αφίδνες!

Η Ομάδα αρχικά δημιουργήθηκε από την ευαισθησία μιας χούφτας ντόπιων κατοίκων των Αφιδνών. Ξεκίνησε δειλά, με ένα κοινοτικό όχημα και πολύ μεράκι. Εκεί… από το Κοινοτικό Κατάστημα των Αφιδνών… από την πλατεία των Αφιδνών δούλεψε, κόπιασε, πάσχισε και η παρέα μεγάλωσε. Τα οχήματα, ο εξοπλισμός και οι επιχειρησιακές της ανάγκες αυξήθηκαν.

Τα νέα μέλη, παιδιά των Αφίδνων τα περισσότερα, αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Αφιδνών, δεν χώραγαν πλέον ούτε στα όνειρα των πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας… Της προστασίας της ευρύτερης περιοχής των Αφιδνών από μια πύρινη καταστροφή…!!

Έτσι προέκυψε η ανάγκη η Ομάδα να μεταφερθεί στο Πάρκο των Αφίδνων. Με δύο “μικρά” και δύο “μεγάλα” οχήματα. Με μέλη που από μια χούφτα γίνηκαν ενεργός οργανισμός εβδομήντα ατόμων. Ο σπόρος είχε πλέον φυτρώσει για τα καλά στις Αφίδνες και τώρα άνθιζε… Τα συμβάντα πολλά, η προσφορά μεγάλη και ο ιδρώτας των μελών πότιζε τα όνειρά τους.

Συμφώνησαν και έφτιαξαν ένα Σύλλογο στις Αφίδνες, τον Σ. Ε. Α. Δ., για να κατευθύνουν οι ίδιοι την προσπάθεια τους, με τα δικά τους φτερά. Και τα κατάφεραν. Τα μέλη πλέον πλησιάζουν τα εκατό και τα οχήματα, ιδιόκτητα και δημοτικά, γίνανε έντεκα. Ο εξοπλισμός τους εφάμιλλος επαγγελματιών. Το όνειρο ξεπέρασε και πάλι τη φαντασία… Ο χώρος που μας διατέθηκε στο Πάρκο των Αφίδνων μίκρυνε μπροστά στις προοπτικές μας.

Προοπτικές ίδρυσης ενός ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ στα όρια των Αφιδνών. Του δεύτερου Εθελοντικού Κλιμακίου σε ολόκληρη την Αττική. Εδώ… στις Αφίδνες!

Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών, την αρωγή των Δημοτικών Αρχών και την εποπτεία Ανωτέρων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι και καθόρισαν βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας, τις προδιαγραφές του εγχειρήματος μας, επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος στα όρια των Αφιδνών για να εγκατασταθούμε. Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες της μεγάλης οικογένειας των Αφιδνών παραμένουμε στο φυσικό μας χώρο.

Εδώ που ζούμε και έχουμε ριζώσει τα όνειρα μας. Όνειρα που τα μοιραστήκαμε με τους περισσότερους κατοίκους του τόπου μας και τα επικρότησαν. Τους ευχαριστούμε…

Ευχαριστούμε Αφίδνες. Παραμένουμε πλάι σας…

Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας Σ. Ε. Α. Δ”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ