Συναινετικό κλίμα στην τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Διονύσου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τον κορωνοϊό

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Διονύσου στο πλαίσιο της Πανδημίας αλλά και τη γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαρτίου.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες» Διονύσης Ζαμάνης, ο επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις, Συνεργασία Δημοτών» Κωστής Κουριδάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη μας, το σπίτι μας» Χρήστος Τσεβάς, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεύκρος Παντελόγλου και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Διόνυσο» Νίκος Κλήμης.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Στέφανος Κριεμάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στέφανος Μιχιώτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων για την υπεύθυνη στάση τους στο πλαίσιο των ειδικών συνθηκών λόγω της Πανδημίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Ο κος Καλαφατέλης σε συνέχεια της προηγούμενης διαπαραταξιακής συνάντησης για την Πανδημία, από τις 12 Μαρτίου, έκανε μία σύντομη αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί εστιάζοντας μεταξύ άλλων:

• Στις προληπτικές απολυμάνσεις δημοτικών κτιρίων και σχολείων.
• Την άμεση αναστολή εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.
• Το κλείσιμο γηπέδων, παιδικών χαρών και γενικά όλων των δημόσιων χώρων.
• Τη συνεχή ενημέρωση προς τους κατοίκους μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, μέσω οδηγιών και συστάσεων προκειμένου να παραμείνουν στα σπίτια τους.
• Την προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας του Δήμου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προκειμένου αφενός να παραμείνουν ασφαλείς οι εργαζόμενοι και αφετέρου να μπορεί να λειτουργεί στο μέτρο του δυνατού η δημοτική μηχανή.
• Την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και φροντίδας μέσω γραμμής τηλεφωνικής υποστήριξης (213 2030600 & 210 8141700), προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας ή πολίτες που δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
• Τη λειτουργία Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης από τη Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου (210 8141751), από τις 7:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ., 7 ημέρες την εβδομάδα, (2108141751) αλλά και επικοινωνία μέσω Skype για ειδικές περιπτώσεις
• Την ενίσχυση του «Κοινωνικού Φαρμακείου» του Δήμου Διονύσου, μέσω ανοιχτής πρόσκλησης σε ιδιώτες και εταιρίες για τη συγκέντρωση φαρμάκων καθώς και άλλων χρήσιμων ειδών (απολυμαντικά, γάντια, μάσκες κλπ).
• Στην οργάνωση του εθελοντισμού, μέσα από δημόσια πρόσκληση, προκειμένου πολίτες ή φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν, να συνδράμουν, σε πρώτη φάση, τις δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου.
• Τα σχεδιαζόμενα μέτρα ελάφρυνσης προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την απαγόρευση σε σχέση με το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, αλλά και την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη όσων επιχειρήσεων δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, για όσο διάστημα ισχύσουν τα απαγορευτικά μέτρα.
• Την απαλλαγή των δημοτών από τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, τουλάχιστον για την περίοδο κατά την οποία παραμένουν κλειστοί.

Ο κος Καλαφατέλης προανήγγειλε για τις επόμενες ημέρες την απολύμανση κεντρικών σημείων του Δήμου καθώς και των κάδων απορριμμάτων, μετά από δωρεά 10 τόνων απολυμαντικού υγρού από την εταιρία Dalcochem (Λουκάς Φωτέλης). Επίσης ενημέρωσε τους επικεφαλής ότι παραχωρήθηκαν δύο οχήματα προς το Δήμο, από το Σύνδεσμο Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) καθώς και την εταιρία Toyota (μετά από παρέμβαση της ΚΕΔΕ).

Οι επικεφαλής των παρατάξεων υπέβαλαν από την πλευρά τους διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις προς τον Δήμαρχο (ενδεικτικά: εκτύπωση φωτοτυπιών από το Δήμο για πολίτες που αδυνατούν, άμεση λήψη απόφασης επιχορήγησης πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων οι οποίοι συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες, διευκολύνσεις σε άνεργους δημότες, διερεύνηση της δυνατότητας συνέχισης λειτουργίας των Δημοτικών Βιβλιοθηκών κλπ) τις οποίες ο κος Καλαφατέλης υποσχέθηκε να εξετάσει.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ