Συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Διονύσου για το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση με την ονομασία «Αντώνης Τρίτσης», βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη με Διευθυντές και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25/5, με τη συμμετοχή και του Αντιδημάρχου Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννη Τσουδερού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει επενδύσεις 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση και εστιάζει σε 7 βασικούς άξονες:

1) Την προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας / ασφάλειας (δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και έργα και σημαντικές παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιπλημμυρική προστασία σε όλη τη χώρα).
2) Την ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου, των οικισμών (κατασκευή βασικών έργων υποδομής σε κρίσιμους τομείς όπως η ύδρευση και η αποχέτευση, ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των ΟΤΑ, προς άμεσο όφελος των πολιτών, μέριμνα για τη σίτιση και φροντίδα των αδέσποτων κλπ).
3) Το περιβάλλον (βιώσιμη ανάπτυξη με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενίσχυση προγραμμάτων ανακύκλωσης στην πηγή, δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, διαχείριση υδάτων, υγρών και στερεών αποβλήτων κ.α.).
4) Την ψηφιακή σύγκλιση (τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, εφαρμογές διαδικτύου, έξυπνες ψηφιακές τεχνολογίες, με εφαρμογή στην τοπική διοικητική πρακτική και την καθημερινότητα των πολιτών και στόχο τον μετασχηματισμό των πόλεων σε «έξυπνες πόλεις»).
5) Την παιδεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό (ανέγερση σχολείων, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, εναλλακτικός τουρισμός).
6) Την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη με δράσεις κοινωνικής προστασίας και ειδικών προγραμμάτων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέγερση και εκσυγχρονισμός βρεφονηπιακών σταθμών και προγράμματα με βασική στόχευση την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού).
7) Δράσεις τεχνικής βοήθειας των δικαιούχων για την εφαρμογή του Προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Διονύσου υπογράμμισε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών του Δήμου ενόψει της υλοποίησης του νέου προγράμματος, με σκοπό την απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων κονδυλίων για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος και οι κάτοικοι. Επίσης ο κος Καλαφατέλης άκουσε τις απόψεις όλων των υπηρεσιακών στελεχών και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία και επικοινωνία, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που θα υπάρξουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ