Συνάντηση του Χρήστου Τσεβά με την “Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου”

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Η πόλη μας, το σπίτι μας” συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Απριλίου συνάντηση με μέλη του Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων.

Από τις ανακοινώσεις προκύπττει ότι πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ ο Χ.Τσεβάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα προτείνει μονομερώς λύσεις εντυπωσιασμού καθώς πιστεύει στη συνεργασία και το διάλογο με όλες τις πλευρές.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις τόσο του συνδυασμού όσο και της “Ένωσης Γονέων” αναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:00, στην έδρα της ‘Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δημοσίων Σχολείων του Δημου Διονύσου στο 2ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου, επιδιώξαμε και είχαμε τη χαρά και την τιμή να πραγματοποιηθει επίσημη συνάντηση με μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας να υπάρξει μια πιο στενή και ουσιώδης επαφή με τις συλλογικότητες του δήμου, έτσι ώστε να διαπιστωθούν και να αναδειχθούν με σαφήνεια τα προβλήματα και οι αγωνίες της Ένωσης Γονέων της περιοχής μας.
Υπήρξε γόνιμος διάλογος, που μόνο θετικά μπορεί να συμβάλει στο άμεσο μέλλον.
Συζητήθηκαν θέματα που η Ένωση έχει θίξει στις διοικήσεις και παραμένουν άλυτα.
Υπήρξαν προτάσεις προς την επίλυσή τους, που συνιστούν ριζικές τομές και αλλαγή διοικητικής κουλτούρας, έτσι ώστε τα σχολεία του δήμου μας να λειτουργούν σε ένα υγιές και αρμονικό πλαίσιο που διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας, της συνεργασίας και της πνευματικής καλλιέργειας.
Διαπιστώσαμε την αγωνία των γονέων και παράλληλα φροντίσαμε να γνωστοποιήσουμε τις θεσεις μας προς την ίδια θετική και εποικοδομητική κατεύθυνση. Ενδεικτικά μερικά θέματα που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν είναι :
· Η επάρκεια κτηριακών δομών, η ασφάλεια και οι σχετικές πιστοποιήσεις αυτών
· Η λειτουργία και η δομή των σχολικών επιτροπών
· Ο τρόπος άσκησης διοίκησης των Σχολικών Επιτροπών και οι διώξεις που έχουν υποστεί γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα στα πλαίσια εθελοντικής συμμετοχής σε αυτές.
· Η αναγκαιότητα λειτουργίας χώρων μαθητικής δημιουργίας και κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων
· Η λειτουργία τμημάτων ένταξης (ενισχυτική διδασκαλία μαθητών με γνωματευμένα μαθησιακά προβλήματα) και το μεγάλο θέμα της υποχρηματοδότησης αυτών των δομών.

Δεσμευόμαστε οτι ο συνδυασμός μας «Η Πόλη μας Το Σπίτι μας» δεν θα προτείνει μονομερώς λύσεις εντυπωσιασμού στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό σύστημα του δήμου μας αναφορικά με τις υποδομές και την αυτοοργάνωσή του.
Δεσμευόμαστε οτι θα λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες, τις θέσεις και τις προτάσεις των γονέων, και θα διαμορφώσουμε τις προτάσεις μας σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μαζί τους.

Η πόλη μας, το σπίτι μας”

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:00μμ, στην έδρα της ‘Ένωσης Γονέων στο 2ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Γονέων με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Χ. Τσεβά και Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Η πόλη μας, Το σπίτι μας».
Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από την μεριά του ΔΣ όλα τα θέματα που σήμερα απασχολούν την σχολική κοινότητα του Δήμου μας.
• Κτηριακό
• Αναγκαιότητα λειτουργίας χώρων μαθητικής δημιουργίας καθώς και κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων
• Λειτουργία των σχολικών επιτροπών – διώξεις γονιών και εκπαιδευτικών
• Λειτουργία τμημάτων ένταξης και υποχρηματοδότηση αυτών
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων θα ανταποκριθεί θετικά σε κάθε Δημοτική Παράταξη που θα ζητήσει συνάντηση μαζί του.

Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ