Συνεχείς και εκτεταμένες διανοίξεις δασικών-αγροτικών οδών και καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Διονύσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες  διανοίξεις δασικών και αγροτικών οδών και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου, ενόψει αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου αυτοί να είναι προσπελάσιμοι από τα Πυροσβεστικά Οχήματα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συνεχώς καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων και κλαδέματα σε διάφορα σημεία, με προσωπικό και μηχάνημα τύπου Ram του Δήμου Διονύσου.

Οι διανοίξεις πραγματοποιούνται για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα, μετά από αρκετά χρόνια, με εντολή του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και επίβλεψη του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Θανάση Κρητικού.

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κρητικός «Οι διανοίξεις πραγματοποιούνται χάρη στην πολύ στενή συνεργασία του Δήμου Διονύσου με το Δασονομείο Αγίου Στεφάνου και το Δασαρχείο Πεντέλης. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και πρέπει να το τονίσουμε. Θα ήθελα και εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη να ευχαριστήσω το Δασονόμο κ.Κωνσταντίνο Μούγιο για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε. Επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και βέβαια σε όλους τους εθελοντές μας και από τα 5 Κλιμάκια, που στηρίζουν με απαράμιλλη εργατικότητα και ανιδιοτέλεια τις δράσεις μας. Τέλος να διαβεβαιώσω ότι οι διανοίξεις και οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς σε περίπτωση που αυτή εκδηλωθεί».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ