ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: Ανακοίνωση για τη δίκη της “Χρυσής Αυγής”, εν αναμονή της απόφασης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Διόνυσος, 5/10/2020

Δυο ημέρες απομένουν για την έκδοση της απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Προσδοκούμε τη μόνη απόφαση που μπορεί να δώσει λύση σε μια αιματηρή εκκρεμότητα: την απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης που έστησε έναν μηχανισμό τρομοκράτησης και δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών και δημοκρατικών πολιτών, την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνων που επιτέθηκαν σε εργάτες, συνδικαλιστές και άλλους αθώους πολίτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Διονύσου, με πρόσφατο ψήφισμά του, ζητά την καταδίκη του νεοναζιστικού μορφώματος. Το ίδιο περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης από την απόφαση του δικαστηρίου: την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, απέναντι σε μια διαρκή απειλή που κάποιοι εξέθρεψαν και χρησιμοποίησαν, μια απειλή με ιστορικό βάθος στην οποία αρμόζει ένα ιστορικό ξερίζωμα από τη δημόσια ζωή της πόλης.

Την Τετάρτη το πρωί, έξω από το Εφετείο, διεκδικούμε μια κοινωνία κλειστή στο φασισμό, χωρίς σπιθαμή ανοχής στο ακροδεξιό μίσος.

Καλούμε όλους τους Δημότες Διονύσου να δώσουν το παρών.

Μόνη δικαίωση,οι ναζί στη φυλακή

ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ