Τάσος Καρασαρλής: “Δώστε μου τη δύναμη να αγωνιστώ για τα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής, τον τόπο μας και τα παιδιά μας”

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, Βουλευτών, Δημάρχων, στελεχών από την αυτοδιοίκηση, την πολιτική και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/9 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου η προεκλογική ομιλία του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής Τάσου Καρασαρλή. Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του, ενώ αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πολύχρονη πορεία του Τάσου Καρασαρλή, τόσο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης όσο και της αγοράς, ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος και οικονομολόγος. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στο επιτυχημένο έργο του στην ΕΣΤΙΑ στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ακολουθoύν σχετικές αναρτήσεις και η ομιλία του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής.

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΣΑΡΛΗ

Τιμή και δόξα στην Ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη!!

Παντοτινή μνήμη και τιμή στους νεκρούς μας!!

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί μου συμπολίτες,

Εκλογές…. είναι μια λέξη που προέρχεται από την πρόθεση εκ και λόγος, που παράγεται από το ρήμα λέγω με τη σημασία του συγκεντρώνω, συλλέγω, μετρώ.
Και στην ουσία, όταν ψηφίζουμε, αυτό κάνουμε!!

Ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε, να κάνουμε!!!, ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ, NA ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΆΓΜΑΣΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΌ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ των υποψηφίων και να τα συγκρίνουμε με των υπολοίπων συνυποψηφίων τους, ώστε να εκλέξουμε τους πιο ΩΦΕΛΙΜΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΌ ΚΑΛΟ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΛΟ.

Γιατί εντέλει, εάν πορεύεται καλά ο τόπος μας, θα ωφεληθεί ο καθένας μας.

Όταν ευημερεί ο τόπος μας, η πόλη μας η περιφέρεια μας, ευημερούμε και εμείς, ευημερούν τα παιδιά μας, ευημερεί  η οικογένειά μας.

Είναι, δυστυχώς ακόμη, νωπά τα γεγονότα στην αγαπημένη γη της Θεσσαλίας. Η σκέψη μας και η ψυχή μας δύσκολα αποκόβεται από αυτά που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, που κινδυνέψαν να χάσουν τη ζωή τους, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, που έχουν μείνει χωρίς σπίτια, χωρίς περιουσία, χωρίς ελπίδα, χωρίς αύριο.
Ναι !!  όλοι αποδεχόμαστε ότι η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας και θα εξακολουθεί να τις επηρεάζει. Αυτά που φάνταζαν μακρινά και απίθανα να συμβούν, δυστυχώς τώρα τα βλέπουμε να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, όλο και πιο κοντά μας.

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλάζει, γίνεται πιο ουσιαστικός και πιο κρίσιμος για την ευημερία αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

Οι πληγέντες στη Θεσσαλία και στον Βόλο αναφέρουν, ότι τους «άφησαν απροστάτευτους», «Δεν έτρεξαν, δεν έγιναν τα σωστά έργα»,  «δεν φρόντισαν την καίρια στιγμή να  είναι παρόντες οι αρμόδιοι της τοπικής-περιφερειακής αυτοδιοίκησής και με τις αποφάσεις τους να τους προστατέψουν»…

Μπορεί να μην έγινε αυτό, μπορεί να ήταν παρόντες, μπορεί όντως να μη μπορούσε να γίνει τίποτα καλύτερο, όμως ο πολίτης αισθάνεται την Τοπική αυτοδιοίκηση υπεύθυνη για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστροφών.

Γιατί η αυτοδιοίκηση σε θέλει πάντα και πανταχού παρών, να προλαμβάνεις, να μεριμνάς , να φροντίζεις, να αποτρέπεις το κακό, με τις αποφάσεις και τα έργα σου!!

Να προσπαθείς για το καλύτερο. 

Θέλει εμπειρία και γνώσεις για να μπορείς να επιλέγεις τις σωστές αποφάσεις και θέλει τόλμη, θέληση και επιμονή για να τα καταφέρνεις. Η αυτοδιοίκηση σε θέλει παρών πριν τις εκλογές αλλά και μετά τις εκλογές. Σε θέλει να γνωρίζεις τα προβλήματα της περιοχής σου, να ζεις με αυτά τα προβλήματα, να γνωρίζεις προσωπικά, ει δυνατόν, τους συμπολίτες σου και να συμπάσχεις με αυτούς.

Φίλοι μου,

γνωριζόμαστε χρόνια, ξέρετε ποιος είμαι, γνωρίζετε την  πορεία μου, την παρουσία μου και την αφοσίωσή μου όλα αυτά τα χρόνια….

στο να βάζω πλάτη  στα προβλήματα της πόλης μας , της περιοχής μας, της περιφέρειάς μας.

Να τρέχω για αυτά και να προσπαθώ να βρω και να βρίσκω λύσεις. Δε χρειάζεται να σας συστηθώ περαιτέρω.

Δεν έχω ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασης, ούτε πολιτικής καριέρας. Ούτε έχω ανάγκη τα αξιώματα για να εμπνεύσω τον σεβασμό και την εκτίμηση των συμπολιτών μου. Απλά αισθάνομαι ότι όλοι μας έχουμε ευθύνη, ο κάθε ένας από εμάς στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, από άποψη χρόνου, διάθεσης, εμπειρίας, να κάνουμε τον τόπο που μένουμε και που επιλέξαμε για να ζήσει η οικογένεια μας, τα παιδιά μας,  όσο το δυνατόν καλύτερο και ασφαλέστερο.

Η Αττική είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ο δε τομέας της Ανατολικής Αττικής περιλαμβάνει 13 ανομοιογενείς δήμους.

Έχουμε δήμους που η ανάπτυξη καλπάζει και έχουμε και άλλους που έχουν μείνει πολύ πίσω από άποψη υποδομών.

Κάποια προβλήματα μπορεί όντως να είναι κοινά, όμως οι ανάγκες του κάθε τομέα και του κάθε δήμου είναι διαφορετικές.

Ο ρόλος του Περιφερειακού συμβούλου είναι, να εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του, να μεταφέρει τα προβλήματα τους στη κεντρική διοίκηση, να αγωνίζεται για την αναβάθμιση του δικού του τομέα.

Όμως επίσης ο ρόλος του είναι να ελέγχει την εξουσία για τυχόν λανθασμένες αποφάσεις που μπορεί να έχουν παρθεί σαν απόρροια λάθος δεδομένων.

Μόνο κάποιος που αγαπά πραγματικά τον τόπο του, που δεν αποβλέπει σε προσωπικά συμφέροντα, έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς, αλλά και την ικανότητα να παρεμβαίνει, θα είναι αποτελεσματικός στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της περιφέρειας μας.

Ξέρω τις ανάγκες της Περιφέρειας μας, ξέρω τα προβλήματα μας, ξέρω να προσφέρω, έχω την επιθυμία και τη θέληση να τρέξω για να βοηθήσω στις λύσεις τους…

Όμως, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζομαι, αφού με τα ορθά κριτήρια με κρίνετε  άξιο προς τούτο, την ψήφο σας, την Ιερή σας ψήφο η οποία θα μου δώσει την ευκαιρία να το αποδείξω!!!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, η ψήφος είναι ιερό δώρο, όμοιο σε αξία με την ιερότητα της ζωής μας, γιατί αυτή καθορίζει την ποιότητά της, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Καθορίζει την τύχη των γενιών που θα έρθουν και θα μείνουν σε αυτόν τον τόπο.
Σε αυτόν τον τόπο που θα πρέπει να έχει φροντιστεί, να είναι βιώσιμος, να μην έχει εγκληματικότητα, να  έχει δουλειές, να είναι προσβάσιμος και να είναι ασφαλής.

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας και την στήριξη σας!!!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ